Tant godis :D

Dagens lördags godis blev punchpraliner och marianne karameller. Känner mig lite tantig, särskilt då en av mina favorit glass smaker är romrussin också men äsch vad som är gott är gott ;P
Vad har ni för favoritgodis? ^^
 
 

Dagens ungdomar

Måste skriva om en riktigt bra krönika jag läste i onsdags metro tidning. Temat var barn uppfostran.
Bifogar bilder från den längre ner så att ni också kan läsa den.
 
Jag vet inte om det är bara jag men jag tycker att barn uppfostran nu på senare tid har blivit allt slappare.
 
Jag växte upp på 90-talet och det känns som om dagens ungdomar inte alls får lära sig vett och etikett på samma sätt som barn på min tid. Nu känner jag mig jätte gammal när jag skriver detta xD (Är bara 21, snart 22 ;P) När jag var liten så fick vi alla lära oss att säga tack för maten, att dra in stolen och att plocka upp efter sig och att inte skrika i bussen osv.
 
De ungdomar som jag möter dagligen till och från jobbet och på jobbet (jobbar på en restaurang) är till största del totalt respektlösa och helt bort daltade. Det är jätte tråkigt att se. Kanske beror detta till visss del av att jag bor i Stockholms området, det kanske är bättre på andra håll i Sverige? Vad tycker ni?
Men i alla fall det är så trist att se varje dag ungdomar som skriker som galningar rätt ut i bussen, vad hände med vanlig samtalston, varför måste alla skrika för att höras? Samt på jobbet så ser jag att de slänger skräp rakt på golvet när en väldigt fin soptunna står precis bredvid och om de är 6-8 stycken och tar bort stolar från andra bord så ställer de aldrig tillbaka dem. Detta är riktigt irriterande för min del. Jag vill inte springa hela tiden och ställa tillbaka stolarna när jag jobbar, jag har annat jag måste hinna med. Hur lång tid tar det att ställa tillbaka en stol egentligen? Bara några sekunder! Nu låter jag som en riktigt bitter och sur gammal tant här men jag tycker verkligen att detta är ett stort problem och blir så ledsen av att se detta.
Var tog föräldrarna vägen? Vad gör de? Vad hände med barn uppfostrandet, pratar dagens föräldrar med sina barn ens? Föräldrarna som inte sätter regler för sina barn, som låter de härja helt fritt utan några regler eller konsekvenser för sitt handlade över huvudtaget gör sina barn en enorm björn tjänst. Barnen kommer då att växa upp helt bort daltade och kommer att få det jätte tufft senare i livet som vuxna där de inte alls får bete sig hur som helst och får allt de vill ha.
 
Vill avsluta detta inlägg med att säga att alla ungdomar är inte så här jobbiga. Det finns de som sköter sig också och till alla de som gör vill jag säga ett stort tack. Om ändå fler ungdomar kunde ta efter er.
 
 
 

Någon som känner igen detta? ;P

 
Detta är min variant av "Throwback thursday"  eller vad moderna bloggare nu kallar detta. (På torsdagar ska man tydligen gå tillbaka och minnas någonting ;P )