Stor dag idag

Idag är den stora dagen här, hemstallsuppdateringen! :DD Äntligen! Är riktigt taggad!!
 
Ska bli så otroligt spännande att se slutresultatet av allt det hårda slit som SSO-teamet har jobbat på så länge för vår skull. Hoppas bara att servrarna håller så man får sig en titt idag ;P
 
Är så nyfiken på vilka nya funktioner det finns som tex hur man ska kunna dekorera stallet. Samt så är jag riktigt nyfiken på om garderoben fått sig ett rejält lyft... ;P Hoppas det.
 
En utvärdering kommer sedan när jag hunnit kolla in allt så stay tuned för det! ;p
 
 
 
Har inte alls kollat på denna hundra gånger redan.. *host*....

Killavatarer- ja eller nej?

Det har varit ett hett ämne ett tag nu om huruvida SSO ska lägga in i spelet att man ska kunna skapa en kill avatar eller inte. Här kommer min synvinkel om frågan.
 
Jag befinner mig på nej sidan. Jag tycker inte att det behövs då det skulle skapa en massa extra jobb för teamet att t.e.x skriva om alla uppdrag där man refereras till som tjej samt så finns det en stor chans att det skulle bli ett "dejting spel". Många rollspelar idag om att de vill hitta flickvänner och pojkvänner vilket är emot användarvillkoren, då inget sådant är tillåtet p.g.a risken för pedofiler. Därför kan man inte prata om oilka sexuella läggningar i spelet då ord censureras till följd av detta. Man får inte glömma att detta är först och främt ett spel inriktat till barn och då passar det inte att kunna prata dejting och liknande. Det är för att skydda barnen och det är väldigt viktigt. Jag har märkt av att folk har reagerat negativt på att man inte kan skriva homosexuell och liknande i chatterna och då anklagat SSO för att vara emot HBTQ rättigheter vilket är helt fel, de orden censureras som sagt bara på grund av användarvillkoren som finns för att skydda barnen från pedifiler då konversationer utav sexuell/flirtig narut inte är tillåtet. Det är väldigt viktigt att stå upp för HBTQ rättigheter men SSO är inte rätt plattform för det. Det finns en mängd olika andra plattformar där det fungerar och behövs bättre.
 
SSO är i grund och botten ett spel inriktat på tjejer för att bevisa att det finns en stor spelgrupp därute som man kan tjäna på att göra spel för. De vill bevisa för spelvärlden att man kan ha ett "tjejspel" och fortfarande tjäna pengar, växa sig stort och bli framgångsrikt. De har tidigare sagt nej till spelmässor p.g.a att de inte vill vara på en mässa där många andra spel visar upp en sexistisk bild utav lättklädda kvinnor som antingen är "pris" till den manliga huvudkaraktären eller är en "damsel in distress" som jämt måste räddas eller bara är en oviktig sidokaraktär/sidekick. Utan de vill bevisa att det finns starka kvinno karaktärer därute som inte behöver män för att klara av allt. De har egna ben att stå på och räddar själva världen. Detta är i mina ögon extremt viktigt då spelvärlden tyvärr är väldigt sexistisk idag så det behövs verkligen förbättras. Att SSE står upp för det här och tar denna kamp är väldigt viktigt och förtjänar respekt. Att det är sexistiskt att man inte kan spela som kille i SSO håller jag inte med om då poängen med spelet bla är att som sagt lyfta upp tjejer ock kvinnor i spelvärlden. Vi förtjänar att ta plats också. Samt hur många spel finns det inte där man bara kan spela som kille? SSO är det enda spelet jag vet där man bara kan vara tjej.
 
Jag vill dock poängtera att det är viktigt att stärka killars rätt till att ha ett hästintresse då det tyvärr fortfarande är en hård attityd mot killar som rider och då främst mellan killar och killar. Denna punkt är anledningen till att jag velat mellan ja och nej sidan till killavaterer i spelet så länge. Då jag tycker att det är ett viktigt ämne också.
 
Man kan göra en karaktär i nuläget som ser ut som en "traditionell" kille. Man kan ha kort hår, inget smink och bylsiga kläder för att se mer "grabbig" ut. Dock vill jag poängtera här och säga att alla killar har inte kort hår med inget smink och går i "kill kläder". Vem är det som bestämmer hur en kille "ska" se ut egentligen? Man får se ut hur man vill och klä sig hur man vill och sminka sig hur man vill, oavsett om man är kille eller tjej. PUNKT!
Jag skapade min karaktär Hayden Ponypark för att bevisa att man kunde göra en karaktär som ser ut som en kille och då kom dessa frågor upp om hur en kille ser ut och vad det är som gör en kille till en kille.
Man får inte glömma att alla killar föds inte in i en killkropp heller.
 
Vad är er åsikt i frågan? Killavaterer ja eller nej?
 
Min kill karaktär Hayden Ponypark.
 
 
 
 
 
 

Min bloggutmaning- Karaktärer

Efter en lång vila fortsätter jag härmed på min bloggutmaning. Idag är temat karaktärer.
 
  • Topp 5 favorit karaktärer i SSO?
Riktigt svårt att välja men till slut kom jag fram till dessa fem:
 
 
 
Elizabeth Sunbeam är en riktigt trevlig och klok kvinna som jag tycker mycket om. Hon är som en mysig moders gestalt som inger trygghet och värme. Hon är en viktig karaktär som har hjälp en på en massa olika uppdrag genom åren. Blir alltid lika glad varje gång jag får träffa henne. Är riktigt avundsjuk på hennes vackra frisyr xD Skulle jättegärna vilja ha den frisyren jag med :3
 
 
Detta var den enda bild jag hade på Herman i min dator... Starckars Herman :(
 
Herman har jag känt väldigt länge, över tio år faktiskt då jag träffade honom först i Starshine Legacy spelen. Han är fortfarande lika snäll och go som då. Lojal, trevlig, modig och klok är de ord jag skulle välja för att beskriva honom. Är riktigt glad över att han har en viktig roll i SSO.
 
 
 
 
Mrs. Holdsworth är en go gammal dam som alltid är hjälpsam och trevlig. Med sin vishet har hon hjälpt en mycket i ens uppdrag genom åren. Omtänksam, djurvän, klok och maskros fantast är de ord jag skulle beskriva henne med.
 
 
Avalon är en mystisk, lite småtjurig druid som också har hjälpt mig mycket genom åren i mina äventyr på Jorvik. Han verkar väldigt sträng och kall men är egentligen väldigt omtänksam och lojal. Typisk tsundere karaktär ;P
 
 
 
Lisa, ödesryttaren med kraften av den helande stjärnan. Ser upp till Lisa då jag tycker att hon är väldigt cool inte bara för att hon är snäll och modig utan tycker även om hennes kläd och hårstil. Hon är sig själv och står för det. Jag känner igen mig själv i henne på många sett, bla är vi båda födda i oxens tecken ;D Jag har t.o.m färgat mitt hår rött och klippt det kort några gånger för att efterlikna henne xD haha Ser fram emot att få veta mer om henne i framtida uppdrag.
 
 
 
  • Topp fem minst favoritkaraktärer i SSO?
(Jag har medvetet valt bort alla DC och G.E.D karaktärer samt Mr. Anwir och liknande då de är onda och inte menade att bli gillade.)
 
 
Behöver jag ens motivera varför?...
Gah! Blir galen på denna karaktär! Han är så extremt omogen, självisk, ansvarslös och har ingen medkänsla eller respekt för andra människor och andras ägodelar.
 
 
 
Snål och självisk är två ord som väldigt många skulle använda för att beskriva James. Jag har svårt för James då han bara verkar ha sin egen vinst i intresse över allt annat. Han har varit väldigt slarvig och vårdslös med anras ägodelar vilket jag har svårt för. Jag förstår mig verkligen inte på honom. Hur kunde han förändras så mycket från de tidigare Starshine Legacy spelen? Han har coola Alex som storasyster så hur kunde han bli så snål och självisk? Har hon helt sönder curlat honom så att han har blivit extremt bortskämd?
 
 
 
 
Martina har jag svårt för då hon väldigt ofta är otrevlig och brysk i tonen. Hon säger knappt tack när man hjälpt henne känns det som.. Lite vänlighet kommer man långt med det är ett av mina motton. Hon borde eftersträva det tycker jag xD
 
 
BigBonny är lite galen med sin hybris och tvångstankar. Enda anlednignen att hon är med här är att jag orkar inte läsa det hon säger då hon snackar så otroligt mycket och det mesta hon säger slutar ändå alltid upp med att handla om att hon är antingen världsbäst eller världssämst.
 
En annan person som jag verkligen har svårt att lyssna på vad han säger är Tim Hooper, strandverksamhets killen. Fårstår knappt vad han säger, duuude! ;P
 
 
 
  • Karaktärer jag vill veta mer om:
Alla egentligen xD Älskar bakgrunds historier och lore i hela spelet. Har dock valt ut några speciella som jag tänkt lite extra på.
 
James. Som sagt innan så förstår jag inte varför han har blivit en sådan svår person. Vill väldigt gärna veta vad som ligger bakom hans personlighets förändring. (Egentligen hade han inte super stark personlighet i SL- spelen men snål och dryg var han inte då iallafall).
 
Kallterna. Nanook och Sedna är de enda kallter vi mött hittils. Jag älskar deras språk och klädstil. Deras vackra hästar är det heller inget fel på ;PP Är så extremt nyfiken på vad som ligger bakom Isenport. Vill se deras samhälle och utforska deras värld. Nanok och Sedna tillhör den yttersta expeditionen betyder det att det finns fler expeditioner? Hur stort är området innanför Isenport egentligen? Jag är så nyfiken, vill dit nu! xD
 
Druiderna. Vill veta mer om dem då de är väldigt intressanta. De har bekämpat ondska sedan urminnes tider och besitter enorm kraft och visdom. Längtar efter med uppdrag med dem och mer druid träning. Saknar verkligen druidträningen. Skulle vara riktigt kul med mer druid träning i framtiden.
 
Familjen Summers. Hur många är de egentligen? xD Lever Billy Bob Summers? Barnen verkar alla oense så hur ska vi kunna veta? Hoppas på att få klarhet kring deras familje situation någon gång i framtiden.
 
 
 
  • Önske karaktärer?
Svårt att komma på några specifika men skulle dock önska mer hästintresserade killar. Det är inte bara tjejer som tycker om hästar så jag skulle uppskatta att se fler stallpojkar och manliga ryttare rida omkring som npc:er.
 
 
  • Killavatarer- ja eller nej?
Denna fråga tycker jag är väldigt viktig och vill skriva mer utförligt om det så jag tar och flyttar fram denna fråga till en annan dag ;P Stay tuned!