Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Killavatarer- ja eller nej?

Det har varit ett hett ämne ett tag nu om huruvida SSO ska lägga in i spelet att man ska kunna skapa en kill avatar eller inte. Här kommer min synvinkel om frågan.
 
Jag befinner mig på nej sidan. Jag tycker inte att det behövs då det skulle skapa en massa extra jobb för teamet att t.e.x skriva om alla uppdrag där man refereras till som tjej samt så finns det en stor chans att det skulle bli ett "dejting spel". Många rollspelar idag om att de vill hitta flickvänner och pojkvänner vilket är emot användarvillkoren, då inget sådant är tillåtet p.g.a risken för pedofiler. Därför kan man inte prata om oilka sexuella läggningar i spelet då ord censureras till följd av detta. Man får inte glömma att detta är först och främt ett spel inriktat till barn och då passar det inte att kunna prata dejting och liknande. Det är för att skydda barnen och det är väldigt viktigt. Jag har märkt av att folk har reagerat negativt på att man inte kan skriva homosexuell och liknande i chatterna och då anklagat SSO för att vara emot HBTQ rättigheter vilket är helt fel, de orden censureras som sagt bara på grund av användarvillkoren som finns för att skydda barnen från pedifiler då konversationer utav sexuell/flirtig narut inte är tillåtet. Det är väldigt viktigt att stå upp för HBTQ rättigheter men SSO är inte rätt plattform för det. Det finns en mängd olika andra plattformar där det fungerar och behövs bättre.
 
SSO är i grund och botten ett spel inriktat på tjejer för att bevisa att det finns en stor spelgrupp därute som man kan tjäna på att göra spel för. De vill bevisa för spelvärlden att man kan ha ett "tjejspel" och fortfarande tjäna pengar, växa sig stort och bli framgångsrikt. De har tidigare sagt nej till spelmässor p.g.a att de inte vill vara på en mässa där många andra spel visar upp en sexistisk bild utav lättklädda kvinnor som antingen är "pris" till den manliga huvudkaraktären eller är en "damsel in distress" som jämt måste räddas eller bara är en oviktig sidokaraktär/sidekick. Utan de vill bevisa att det finns starka kvinno karaktärer därute som inte behöver män för att klara av allt. De har egna ben att stå på och räddar själva världen. Detta är i mina ögon extremt viktigt då spelvärlden tyvärr är väldigt sexistisk idag så det behövs verkligen förbättras. Att SSE står upp för det här och tar denna kamp är väldigt viktigt och förtjänar respekt. Att det är sexistiskt att man inte kan spela som kille i SSO håller jag inte med om då poängen med spelet bla är att som sagt lyfta upp tjejer ock kvinnor i spelvärlden. Vi förtjänar att ta plats också. Samt hur många spel finns det inte där man bara kan spela som kille? SSO är det enda spelet jag vet där man bara kan vara tjej.
 
Jag vill dock poängtera att det är viktigt att stärka killars rätt till att ha ett hästintresse då det tyvärr fortfarande är en hård attityd mot killar som rider och då främst mellan killar och killar. Denna punkt är anledningen till att jag velat mellan ja och nej sidan till killavaterer i spelet så länge. Då jag tycker att det är ett viktigt ämne också.
 
Man kan göra en karaktär i nuläget som ser ut som en "traditionell" kille. Man kan ha kort hår, inget smink och bylsiga kläder för att se mer "grabbig" ut. Dock vill jag poängtera här och säga att alla killar har inte kort hår med inget smink och går i "kill kläder". Vem är det som bestämmer hur en kille "ska" se ut egentligen? Man får se ut hur man vill och klä sig hur man vill och sminka sig hur man vill, oavsett om man är kille eller tjej. PUNKT!
Jag skapade min karaktär Hayden Ponypark för att bevisa att man kunde göra en karaktär som ser ut som en kille och då kom dessa frågor upp om hur en kille ser ut och vad det är som gör en kille till en kille.
Man får inte glömma att alla killar föds inte in i en killkropp heller.
 
Vad är er åsikt i frågan? Killavaterer ja eller nej?
 
Min kill karaktär Hayden Ponypark.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Alanis Moonstorm:

Nej. Finns ingen anledning till att ge spelare tillgången att spela manliga karaktärer i spelet. Det skulle inbjuda till ännu fler kärleksrollspel, vilket skulle göra spelet till en mer attraktiv plats för pedofiler etc. Storyn handlar om en tjej som räddar världen, inte om en kille, så en killavatar skulle inte ha något att göra i spelet.

Det är inte som att det faktum att en spelar en tjej gör att killar inte kan spela spelet, finns ju massor med tjejer som spelar CS och där måste en spela kille, så att tro att killar inte kan spela för att de måste spela en tjej är befängt.

Typ så ser jag det...

Svar: Precis ^^
Cecilia Gladefield

2 Leah Pandalake:

Riktigt grymt skrivet! Kunde inte uttryckt mig bättre.

Svar: Tack :D
Cecilia Gladefield

3 Chris Mysterystar:

Riktigt bra skrivet! Håller helt med! ^^

Svar: Tack :DD
Cecilia Gladefield

Kommentera här: