Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Inga spoilers samt attityd i communityt

Först och främst vill jag säga att jag inte kommer att skriva om de senaste uppdragen på ett bra tag så ni behöver inte oroa er för spoilers här ;)
 
 
Har tänkt mycket på communityt i spelet på sistonde. En återkommande debatt är formen och innehållet på onsdagsuppdateringarna samt priset på spelet. 
 
Priset på spelet är individuellt om man värderar det värt att lägga pengar på. Jag tycker att spelet är värd alla pengar jag lagt ner på det då det har skänkt mig mycket glädje genom åren. Priset tycker jag är rimligt för det man får. Tillgång till hela spelet för alltid (så länge man följer användarvillkoren förstås ;P) när spelet uppdaterar varje vecka och skaparna kollar regelbudet till vad spelarna önskar sig.  Ingen dum deal ;)
 
Att folk gnäller över pengar är inget nytt. Ingenting i livet är gratis. Ingen tvingar dig till att köpa spelet. Det är som sagt upp till dig att avgöra om spelet är värt dina pengar eller ej. 
 
Rose Shadowlee la upp en jättebra vlogg där hon pratade om flera viktiga och intressanta ämnen. I videon tar hon också upp ämnet om att folk anklagar SSE att vara pengahungriga- att de struntar i vad spelarna vill utan bara vill tjäna pengar. Detta gör mig väldigt irreterad för det stämmer inte. Först och främst de är ett företag och företag måste tjäna pengar annars går de i konkurs. Utan pengar inget spel. Utan pengar inga uppdateringar med vad folk vill ha. Precis som Rose nämnde i vloggen så var det bara nyligen som SSE gick med vinst. Det går verkligen framåt för spelet nu. Tänk bara på alla fina hästar vi fått, uppdaterad grafik, bättre servrar, spännande huvuduppdrag på senaste tiden. Det kommer bara bli bättre härifrån då de ständigt utvecklas och tar in all feedback de får från oss spelare. 
 
Angående feedback... Bara positiv och konstruktiv kritik kan hjälpa företaget att bli bättre. Att spy ur sig arga och elaka kommentarer som t.ex. " Fy vad ful den här hästen är", "Uppdragen sög, de var så tråkiga" och liknande hjälper inte alls. Sådana kommentarer är helt onödiga. Dels för att de är väldigt otrevliga och drar ner stämningen markant men främst för att de ger absolut ingen information om vad som kan förbättras. Om de inte vet vad spelarna tycker så kan de inte förbättras. Ett bättre exempel hade varit: "Den här hästen var charmig men inte i min smak. Jag föredrar större hästar", "Uppdragen hade fått in mig mer om de hade varit på detta viset" osv.
 
Skulle du bli bättre på vad du gör om folk säger åt dig att du suger, du är pengagalen, lat, inte bryr dig? Eller skulle du bli bättre på vad du gör om folk pekar ut dina bra punkter och ger förslag på hur du kan förbättra dina svagare punkter?
 
Sedan så vet inte vi vad som händer bakom kulisserna. Vi vet inte hur svårt det är att skapa spelet. Kanske finns det en massa problem de måste fixa innan mer uppdrag och speciella funktioner kan komma till spelet. Självklart struntar de inte i vad spelarna önskar sig, det skulle bara vara korkat rent företagsmässigt. De ger oss alltid vad vi vill ha så gott de kan. Vi får inte glömma att spelet finns över hela världen. Bara för att en specifik häst eller uppdatering är populär på önskelistan här betyder inte det att den är det i resten av världen. De får väldigt många önskemål så de får så gott de kan prioritera och skapa efter förmåga därefter. Spelet växer markant och de är fortfarande att relativ ungt och litet föreag och ibland kan det vara svårt att hänga med att ge allt som målgruppen önskar. Men de gör så gott de kan och lyssnar på oss. Kan inte vi spelare då gemensamt hjälpa dem med en bra stämning och en massa konstruktiv kritik? 
 
Nyligen gjorde de en undersökning på sin facebook där man fick fylla i vad man mest önskar sig gentemot vad man minst önskar sig samt vad ens frustrationer är med spelet. Det är ett av många tecken på att de verkligen bryr sig om vår feedback. 
 
Tillbaka till Roses vlogg igen. Hon tar också upp debatten om att folk klagar på att hästarna nuförtiden börjar likna varandra mer och mer med tex lika animationer och gångarter. Precis som Rose nämner så är det i verkligheten väldigt lite som skiljer de flesta hästar åt som delar samma typ. Finns väldigt få olika sätt för hästar att röra sig på. Samt exteriör mässigt är många raser lika varandra då många raser är släkt med varandra. Rose hade en klockren utmaning i sin vlogg så missa inte att lyssna på den! ;) 
 
 
 
 
 
Rundar av här då detta börjar bli ett väldigt långt inlägg.. ;) Titta på vloggen! Det är den som gav mig inspiration att skriva detta inlägg så tack Rose! :D
 
Vill avsluta med att säga var snäll mot varandra och motverka näthat istället för att vara en del av det! <3
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Delfina:

Det är jätteviktigt att komma ihåg det du tar upp, önskar alla kunde läsa ditt bra inlägg! Star Stabe jobbar verkligen jättehårt med sina uppdateringar och det är klart att de måste ha in pengar för att det ska gå runt. Jag tycker snarare att Star Stable är väldigt generösa!

Svar: Tackar!Precis de ger ur värdekoder hit och dit. Nästan varannan månad en kod finns med i MinHäst tidningen också ;)
Cecilia Gladefield

2 Nova Bluebell:

Riktigt bra skrivet! Tror alla behöver tänka lite på hur de beter sig mot starstable teamet och andra spelare. Alla förstår väl antagligen inte hur sjukt mycket jobb det tar att göra nya saker. De gör ju det de kan för att alla ska vara nöjda, men det är svårt att få alla i ett community på flera miljoner spelare nöjda.

Svar: Precis är så trist att alltid är det folk som ska klaga på allt :/ Därför är jag på uppdrag att motverka detta med min blogg ;) Hoppas jag gör lite skillnad i alla fall.
Cecilia Gladefield

Kommentera här: