Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Lite vänlighet kan gå långt

Hej!
Kikade in här och såg en massa fina, gulliga kommentarer om att folk önskade mig en bra semester och att jag förtjänade att vila upp mig ordentligt. Blev rikigt glad och rörd. <3
Fick en massa energi utav det att jag ville skriva detta inlägg ni läser nu ;)
 
 
En kort kommentar eller ett litet hej kan göra en enorm skillnad. Precis som nämnt ovan fick jag en massa energi och blev jätteglad över de fina kommentarerna jag fått de senaste dagarna. Vad som kan tänkas vara en väldigt liten grej för dig kan göra någon annans hela dag. 
 
Jag var mobbad i flera år när jag var yngre. Utfryst och hade ingen att vara med. Iband kunde det gå flera dagar innan jag pratade med någon annan utanför min familj. Att gå hela skoldagar, varje dag, varje vecka, varje månad, år efter år utan att någon såg en, satte djupa spår i mig. Oerhört smärtsam att inte bli sedd eller hörd. Var helt osynlig. Knäckte min självkänsla.
Men under den depressionen som mobbningen gav kommer jag ihåg ett ögonblick väldigt klart. Jag hade den dagen som vanligt haft en riktigt kass dag i skolan och satt på bussen hem, trött och ledsen. Helt pötsligt säger en rar gammal dam som sitter emot mig hej till mig. Jag blev helt ställd. Förvirrad och något generad fick jag fram ett stelt leende och sa hej tillbaka. Sedan satt vi och log mot varandra en stund innan hon gick av på nästa station. Den lilla, lilla gesten gjorde mig hur glad som helst. Log hela vägen hem och hade en bra dag efter det. Hon såg mig. Jag betydde tillräckligt mycket för att bli hälsad på. Jag fanns. Den lilla gesten gav mig lycka. Det löste inte alla mina problem men det gav mig hopp. En liten, liten gnista som många år senare skulle rädda livet på mig. 
 
Tänk på det att en liten mängd vänlighet, ett litet leende eller ett hej till någon kan ge så otroligt mycket.
Dock tyvärr gäller även det åt andra hållet. En snäsig kommentar, en hård blick kan ta någon långt långt ner i det djupa hål som är deppression, dålig självkänsla och komplex.
Kommer ihåg en blick jag fick när jag bytte om efter gympan, en hård snäsig bick som var riktad mot min mage. Fick mig att känna mig ful och tjock. Det var början på mitt kroppskomplex, att jag tyckte jag var ful, tjock och tråkig. Vilket är sjukt nu när jag tänker på det för att jag har aldrig varit överviktig, faktum är att jag under den tiden faktiskt var några kilo underviktig... Sjukt.. Att folk kan få en att tro på sådant. Att folk kan få en att känna sig så värdelös att man börjar hata sig själv.
 
Tänk på det att vara snälla mot varandra. En liten kommentar eller något som för dig är ett skämt kan vara riktigt skadligt för någon annan. Var alltid tydlig med vad du menar och om du inte har något snällt att säga säg ingenting alls. Samt den klassiska gyllene regeln "Behandla andra som du vill bli behandad själv". 
 
Depression är väldigt allvarligt. Att få höra "ryck upp dig" eller bli tvingad till att berätta hur man käner sig hjälper inte. Det man oftast behöver allra mest är bara någon som ser en och som är där och kan lyssna när man är redo att öppna upp sig. Det tar tid att läka. Det måste få ta sin tid också, man kan inte tvinga sig fram till att bli lycklig. Man har rätt till alla känslor man känner. Finns ingen som kan säga åt dig hur du ska känna.
 
Det värsta med min depression var att jag kände sådan skam över att jag mådde så dåligt. Fanns så många andra som hade det värre än mig, kände mig hemsk som mådde så dåligt trots det. Men bara för att någon kan ha det värre betyder inte att man själv inte har rätt till det man känner. Det förändrar i sig inte ens egna situation. Det var det första steget till läkning att inse och medge för sig själv att man var deprimerad. Medge att det inte var skamfullt, förlåta sig själv och känna sina känslor oavsett vilka de var. 
Var en lång och hård väg men till slut kom jag till där jag är idag. Har nu mycket bättre självkänsla, självförtoende och är i fred med min kropp. Har lagt alla mina kroppskomplex bakom mig och utmanat mig själv med det som får mig osäker. Har rakat av halva håret för att komma över mitt platta hår komplex. Kalla mig galen men det fungerade faktiskt. Älskar min frisyr och mitt hår nu. Att tro på sig själv är värdefullt. Jag föjde rådet om att ställa mig framför spegeln varje dag och ge mig själv en komplimang. Jag vet att det åter löjligt men det fungerade faktiskt för mig. Idag kan jag se mig själv i spegeln och säga utan att känna mig löjligt " Vad söt jag är idag".  Är inget fel på att ha ett bra självförtroende. Krossa jantelagen! ;))) Är inget fel på att vara stolt över något bra du gjort.
 
Detta inlägg blev väldigt långt så rundar av här med att säga, tro på dig själv, var snälla mot varandra och njut av livet! <3 Ha det bra så länge så hörs vi när vi hörs! :)
 
Jag och Pippi som hälsar på två, vackra svanar. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sigrid Winterdotter:

Åh! <3 En bloggkommentar gör mig riktigt lycklig också!

Svar: :D<3
Cecilia Gladefield

2 Filipa:

Superbra inlägg, så sant! Har dock själv aldrig blivit mobbad (som tur är) men jag känner en som blir det av några personer. Det är lite svårt för mig att hjälpa till eftersom vi inte går i samma årskurs, men jag gör så gott jag kan med att stötta! Det värsta är att skolan typ inte gör nånting! Men jag försöker peppa, och vi kämpar för att det ska bli bra! Skickar en telepatisk kram till alla som är utsatta för mobbing, ni är fina och perfekta precis som ni är oavsett vad andra tycker! ❤️

Svar: Tack fina du <3 Precis alla duger som de är. Skickar också en stor kram! <3
Cecilia Gladefield

3 Delfina:

Vilket otroligt bra och viktigt inlägg, det här behövde jag verkligen höra idag. Jag kan känna igen mig i mycket av det du skriver och håller med om att ett litet hej eller leende kan vara ljuset i mörkret ibland. Du är så stark som tagit dig genom det här och som delar med dig <3

Svar: Tack! <3 :D
Cecilia Gladefield

4 Luna Friendstreet:

Så bra och viktigt inlägg! Tänk vilken glädje man kan sprida bara genom att skriva några korta ord till någon :D Ta hand om dig! <3

Svar: Tackar <3 Samt tack detsamma! :D
Cecilia Gladefield

Kommentera här: