Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Vad gör en till en gamer?

Jag har under en längre tid funderat på attityden i spelvärlden. Ett återkommande problem är all negativitet och trakasserier-att spelare behandlar andra väldigt illa. Ett exempel är detta med vad en gamer är. Vad gör en till en gamer? Var går gränsen? Vem bestämmer vad en gamer är? 
 
Bara för att man är äldre och har spelat i  x antal år och spelat på äldre konsoller som t.ex. Nintendo 64 betyder det inte alls att man är en bättre spelare och gamer än andra. Finns så många olika typer av spelare och ingen är bättre än någon annan. Spel är till för alla och alla upplever och tycker om spel på olika sätt. Det är så det är, punkt slut. 
 
Finns många olika uppfattningar om vad en gamer är, en del tycker att det handlar om vilken genre man spelar i t.ex. att bara first person shooter/fps spel räknas, ett visst antal timmar spelande, x antal spel man äger, hur bra man är som spelare/ hur högt rankad man är osv. 
 
Min syn på saken är att om man har ett stort intresse för spel och spenderar sin fritid med det så är man en gamer. Jag är en gamer. Jag spelar många olika spel och spenderar mycket tid på dem och runt dem t.ex. här med min blogg, min instagram (@cecfield ), och mitt stora intresse för att läsa andras bloggar, följa instagramkonton, kolla på youtube kanaler och liknande. Jag tycker det är väldigt kul att komma i kontakt med likasinnade. Att vara en gamer är mer utav en livsstil en bara en hobbytitel. Som en gamer är man del av ett stort community- det är en kultur i sig. Ingen annan kan avgöra om du är en gamer eller inte. Bara du kan definera dig som en gamer. Uttrycket gamer är väldigt individuellt hur man tolkar det.
 
 
 
Hittade en intressant video på youtube från en spelkanal där de tar upp detta ämne. Måste säga att jag tycker om deras upplägg. de låter varandra tala till punkt, håller en god ton och är öppensinnade. Bra föredöme. 
 
 
 
Vad tycker ni om dettta ämne? Vad gör en till en gamer? Skulle ni kalla er för gamers? :)
 
 
 
 
Nu när jag ändå är inne på ämnet spel kan jag ta upp och berätta om mina favoritspel. När det gäller PC spel är Starstable Online min favorit såklart ;) Tätt följt utav World of Warcraft och TheSims spelen (främst 3:an).
Några Tv-spel jag tycker om är DragonAge, Tekken, Mariokart och LittleBigPlanet.
Nintendo Ds spel jag har är bl.a Pokemon Heartgold, Pokemon Black, Drawn to life, Nintendogs, Horselife och Scribblenauts.
Brädspel som jag tycker om är Pandemic, Tsuro, King of Tokyo ochTakenoko.
Sedan finns det social deduction spel som kan översättas till sociala slutledningspel- bluffspel där man försöker lista ut om de andra ljuger och även ljuger själv. Spel i den genren jag tycker om är Burke´s Gambit och The Resistance. 
Kortspel är jag även intresserad av och mina favoriter är Magic the Gathering, MyLittlePony och Yu-Gi-Oh
 
Vilka är era favoritspel? :D
 
 
En av mina favoritplatser i mitt favoritspel, ridandes min favorithäst ;) <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Delfina:

Bra tankar! Jag skulle inte vilja säga att jag själv är en gamer, även om jag spelat och spelar många spel, men det beror väl kanske på att SSO är det enda som jag engagerar mig i.

Svar: Tackar! ^^Intressant att höra :D
SSO är ett spel som är svårt att inte engagera sig i ;) <3
Cecilia Gladefield

2 Mathilda:

Har alltid definierat en gamer som en tonårskille som spelar CoD eller WoW, men när jag började spela SSO så insåg jag att en gamer är så mycket mer än de :)

Svar: Kul att höra :) Jättesnygg profilbild btw *.*
Cecilia Gladefield

Kommentera här: