Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Mina åsikter om de nya starthästarna

Nu när det har gått några dagar och chocken har lagt sig så tänkte jag äntligen skriva mer om vad jag tycker om uppdateringen kring starthästarna. 
 
Var en stor förändring med många förbättringar.
Gångarterna är inte lika stela, kanterna på hästarna har rundats av, hela kroppsformen ser bättre ut då kroppen inte ser ut som en utdragen rektangel längre.
Huvudet är mer hästlikt då mulen och ansiktet på den gamla modellen var överdrivet långt. 
Men främst av allt så är animationerna hur mycket bättre som helst. De har så mycket mer liv i sig nu. Istället för att stelt vrida huvudet och vifta på svansen då och då så kan de nu blinka, beta, kolla runt i sin omgivning, stå och vila, hoppa till när man sitter på dem osv.
Det är den största förändringen för mig. Att de nu lever på riktigt. De gamla modellerna kändes så pass stela att de stackars hästarna såg ut att vara fångar i sina egna kroppar. Nu är de äntligen fria och får den uppskattning de förtjänar. 
Det glädjer mig otroligt mycket att man nu kan se nästan alla spelare rida runt på en häst utav startmodell. Många som köper hästar från hästmarknaden nu som folk tidigare bara fnyste åt. 
 
En sak som många nog har märkt av är likheterna med några andra hästraser. En del animationer och gångarter liknar lipizzanern och en del har också påpekat att vissa gångarter även liknar de engelska fullbloden. En del verkar vara upprörda över att inte helt nya gångarter gavs till den uppdaterade starthästmodellen. Finns säkert en massa bra anledningar till att de gjorde som de gjorde. Kanske svårt med animationerna och kodningen? Personligen bryr jag mig inte särskilt mycket om hästar liknar varandra. Sedan har SSO-teamet även sagt att det kan kanske bli fler förändringar i framtiden så de kanske tweakar modellen lite till framöver. Vi får se. Överlag är jag supernöjd över förvandlingen. Är så lycklig att de behöll charmen som startisarna har. De har kvar samma glada uttryck som innan. 
 
Jag vet också att många är skeptiska till den snabbaste galoppen. Hästarna får en underhals och ser lite lustiga ut. Charmigt derpigt tycker jag men förstår helt om vissa stör sig mycket på det. Det är nog en detalj som kanske ändras senare, det får vi se. Beror kanske på hur många som klagar på det ;)
 
Gångarterna fick sig som sagt ett fint lyft. Skritten är underbar, avslappnad men ändå med energi, traven är mjuk, korta galoppen ljuvlig och "ful galoppen" är inte ful längre :DD <3 Sedan kommer vi till den snabbaste galoppen som ser lite rolig ut. ;) 
 
Hästarna hoppar väldigt fint, med fokuserad blick och kraft uppåt (se bilden nedan).
Stegringen är inte alls lika stel längre utan är väldigt charmig med viftande ben ;)
Snabbstoppet är riktigt gulligt när de blundar och tar i allt de kan för att bromsa.
Deras viloposition är väldigt fin. Är härligt att se att de äntligen kan få slappna av, stelheten är som bortblåst.
Att de till slut kan få beta är ett mirakel. Halsen ser lite rolig ut men äsh det bryr inte jag mig om så mycket. Huvudsaken är att de får äta ;))
 
 
Vad tycker ni om de nya starthästarna? Någon detalj ni skulle vilja ändra, eller blev de precis som ni ville? :)
 
 
Min vackra starthäst, Goldie. Blir bara stiligare för varje dag som går ;) <3
 
 
 
Goldie före och efter bilder.
 
 
 
Nu är bara frågan om de tänker uppdatera fler gamla hästraser på samma sätt? Tänker främst på den jorvikiska ponnyn. Deras modell börjar se riktigt gammal ut och skulle behöva sig ett lyft. Personligen skulle jag bli överlycklig då ponnyerna ligger mig varmt om hjärtat. De förtjänar lika mycket uppskattning som de nya startisarna nu har fått. En liknande behandling skulle räcka: att runda till kanterna, rörligare gångarter och ge mer liv i animationerna.
 
Vad tycker ni om att uppdatera ponnyerna också? Yay or Neigh? ;))
 
 
Min söta lilla jorvikiska ponny Sunbeam, a.k.a Skruttan, som hängt med mig i flera år nu <3
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 April Goldfall :

Överlag tycker jag att startisarna blev väldigt bra, och jag skulle mer än gärna se en liknanade uppdatering för ponnyerna!

Svar: Ja eller hur! Vi får hålla tummarna ;D
Cecilia Gladefield

Kommentera här: