Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Sommartips

Nu under sommaren har man lite mer tid att kolla på serier och filmer som man annars inte hinner med.
Tänkte tipsa om några serier och filmer som jag tycker om. 
 
Börjar med hästserierna då de kanske är mest intressanta för er läsare ;))
 
Free Rein är en ungdoms/häst/netflix orginal serie som finns att se på Netflix. 
 
Bildresultat för free rein netflix
Huvudkaraktären Zoey med Raven.
 
Det finns nuvarande en säsong av serien med 10 avsnitt. 
 
Personligen tycker jag att det är en jättebra serie med en bra blandning utav drama, komedi, mystik och spänning. Samt är det ett stort plus att det är så mycket häst i. ;) Att serien utspelar sig på en vacker ö i England är inte helt fel det heller. Det är en mysig serie som jag kollade klart på två dagar. Rekommenderar den starkt. Den påminner lite om Saddle clubb a.k.a Stallkompisar som även den är en bra hästserie.  
 
 
 
 
Den serie jag köpte ett Netflix presenkort för är Spirit- Riding free. 
 
Bildresultat för spirit riding free
Det är en serie av Dreamworks som har släppts på Netflix. För nuvarande finns det en säsong med 6 avsnitt. Säsong 2 ska komma i höst. 
 
Serien är inspirerad utav filmen Spirit-hästen från vildmarken (även den filmen finns på Netflix). Det är inte helt på det klara om detta är sonen till orginal Spirit eller om det är samma häst fast i en nytolkning. Oavsett vad så spelar det inte roll för den här serien. 
 
Det är en lätthjärtad serie inriktad till unga tittare. Trots att jag är vuxen så charmades jag totalt av den- kollade klart den på en dag. Mysig med en del spänning i sig. 
 
 
 
 
 
Ostwind är en tysk hästfilm som jag snubblade in på en dag jag slökollade på TV. 
 
Bildresultat för ostwind german horse movie
 
Är en spännande och vacker historia om en ung tjej som spenderar sommaren på landet, där hon träffar en speciell häst Ostwind. Påminner om Zoey och Raven från Free Rein. Denna film utspelar sig i vackra miljöer och är fylld med drama, spänning och det speciella bandet mellan häst och människa. Rekommenderar starkt denna film till alla hästälskare. Att den är på tyska är bara ett plus då jag tycker det är ett vackert och intressant språk :D Tydligen ska det finnas en uppföljare, dock har jag tyvärr inte hunnit se den. 
 
 
 
 
Black Beauty (1994 versionen)
 
Black Beauty, a 1994 film.jpg
 
Black Beauty är en film baserad på Anna Sewells bok med samma namn. Boken skrevs på 1870-talet och syftet med den var att lysa upp hästarnas situation och minska våldet mot hästar. Väldigt viktig bok. Finns så få berättelser ur hästarnas synvinkel. Filmen handlar om en hästs liv från födseln till hans död. Man får genom filmens gång möta en hel del människor, både onda och goda. Välvilliga, okunniga,riktiga hästvänner, rötägg- alla sorters människor. Svårt att beskriva den mer utan att säga för mycket. Den är verkligen värd att se och värd att läsa. Vet inte hur många gånger jag sett filmen och läst boken. En riktig klassiker. Den kan dock vara svår att titta på/läsa stundvis då den som sagt belyser hästarnas tillvaro på den tiden då hästarnas status och djurskydd var sämre ställt än det är idag. 
 
 
 
 
En annan serie som jag gillat i flera år som inte är en hästserie utan en fantasy serie är Merlin. 
Relaterad bild
 
 
Merlin handlar om en ung trollkarl,Merlin, och om hans uppdrag att skydda den unga prinsen Arthur. Serien är löst baserad på legenderna om kung Arthur och de tolv riddarna kring runda bordet. Det är en väldigt spännande serie fylld med magi, komedi, äventyr och romantik. Den kan dock ha vissa små läskiga scener så rekommenderar inte denna serie till alltför unga tittare. Speciellt då jag inte kollat på denna serie på några år nu och inte kommer ihåg exakt hur läskig den är ;).
 
 
 
Tror jag börjar så här och återkommer med fler tips en annan dag ;) Tills dess håll till godo med de här.
Hoppas ni gillar dem! Ni får jättegärna tipsa tillbaka om ni har några bra tips på serier/filmer ni tycker om, det uppskattas! ;D
 
 
 
 

Kommentera här: