Min bloggutmaning- Hästar

Idag fortsätter bloggutmaningen med temat hästar.

 

Favorithästras i spelet?

 

Utan tvekan fjordhästen! Är även min favoritras i övrigt :3 (Är t.o.m. medlem i Svenska Fjordhäst föreningen) Har alla fjordhästar i spelet och planerar att köpa minst en fjording på alla extra konton jag har. För att ha ett konto utan en fjording går inte för mig xD haha Älskar fjordingar! <3 Önskar mig dock fortfarande en vitblack fjording (de är vita med svart ål, den vita i spelet just nu är gulblack)

 Kommer alltid att komma ihåg dagen när jag fick veta att fjordingar skulle komma till spelet, jag skrek rakt ut i lycka och började hoppa up och ner. Jag var ensam hemma just då så när mamma kom hem så rusade jag ner till hallen och kramade henne och försökte få fram att fjordingar skulle komma! xD Det var en lycklig dag. <3

 Den 10 december 2014 då de släpptes hade jag förberett mig med att baka mördegskakor i form av fjordhästar. Jag önskade mig fjordhästar redan innan jag började spela då inget annat hästspel jag spelat haft fjordingar som man kunde rida på. Att SSO var det första spel som la in fjordingar betydde otroligt mycket för mig. Sedan jag började spela så sparade jag star coins i hopp om att jag en dag skulle få se fjordingar i spelet. Jag tror att jag lyckades spara 6000 star coins på egen hand vid den tiden. Dock precis innan de släpptes så köpte jag 10 000 starcoins för säkerhets skull så att jag garanterat skulle ha råd med alla! ;)

 

 

 Första bilden SSO visade oss vid släppet av Fjordhästarna. Bild lånad från deras hemsida.

 

 

Vackra mördegs fjordingar ;)

 

Hästras man önskar en ny version utav?

 

Finns många hästar man vill se en ny version utav nu när man vet vad de kan åstadkomma med den nya grafiken. De jag önskar mig mest är:

 

Fjording. Hehe.. <3 Kan aldrig ha för många fjordhästar ;P<3

 

Akhal teken. Är en riktigt häftig och vacker hästras med riktigt härliga och coola färger, nästan lite guld och metall skimrande. Önskar verkligen att de uppdaterar denna ras då de har en väldigt specifik kroppstyp, slank med hög mankerad manke. Med tanke på vad de gjort innan så är jag säker på att de kan göra denna ras otroligt fin om de bestämmer sig för att uppdatera den.

 

Tinker/Nordvensk. Tycker mycket om dessa två raser. Dock har de lite samma problem som araberna att de ser stela ut i jämförelse med hästarna utav den nyare modellen. Skulle vara kul att se vad de skulle göra annorlunda med dem om de väljer att göra en ny version. 

 

Varmblodshästarna: Danskt och Holländskt varmblod, Selle Francais och Oldenburgare. Alla dessa raser finns i den gamla starthäst modellen. De är alla rikigt fina raser som skulle se otroliga ut i en uppdatering. Varmblodshästar/sportiga hästar är väldigt populära så jag tror verkligen att det skulle bli en stor hit om de uppdaterades.

 

Jorvikiska ponnyn skulle vara trevligt att se en uppfräschning utav. Samt starthästarna skulle vara intressant att se hur de skulle tackla i nytappning. Jag vet att det är ett känsligt ämne att prata om- starthästarna i ny upplaga. Men jag tror verkligen att de någon gång måste göra det då starthästarna är det första man ser i spelet. De måste locka nya spelare. Till slut kommer de att se för gamla ut tyvärr. Jag älskar starthästmodellen, samlar till och med på dem på Drusi-kontot men inser att det behövs. Den Jorvikiska ponnyn kan man lätt uppdaera bara att säga att det är samma ras men i ny storleks kategori ;) Jorvikiska ponnn som finns måste nog vara en C-ponny då de är snarlikt stora som welshponnyerna som är bekräftade som C-ponnys. 

 

Önske hästras?

 

Gosh vilka ska man välja finns så många fina man vill se i SSO! Får försöka begränsa mig! ;P

 

Jag älskar kallblod så jag skulle jättegärna vilja se Ardenner, Percheron, Clydesdale, Brabant och liknande raser i spelet. De är så mysiga, maffiga och vackra! *.* Representera Sverige skulle Svenskt varmblod och svensk Ardenner kunna göra samt Gotlandsruss. Kanske skulle gotlandsrussen t.o.m få flytta till Sydhoven och leva med welshponnyerna? ;P New Forest ponny skulle jag gärna också vilja se då den ridskola jag växte upp med  hade i princip bara New Forest ponnys. Det är en fin ras. Marwari är eockså en speciell ras som jag hört att många önskar sig och som jag själv fattat tycke för. En fin, slank häst med jättesöta, långa öron som rullar ihop sig i ändarna. Härliga färger också. 

Jag önskar mig också som jag tjatat om här på bloggen i många år att jag vill ha de gamla hästmodellerna från Starstable spelen till SSO. ( Justins hästmodell och npc-hästarna i SSO) Tycker de är superfina och skulle vara kul för oss gamla rävar som varit med från starten att få rida på dem i det ultimata Jorvik spelet. De kanske kan finnas på en speciell hästmarknad eller dyker upp som ett slags event som t.ex. urhästarna. En nostagi marknad kanske? xD haha Hade varit något ;) Ooh kanske med 80-tals mode också :DD Är lite svag för 80-tals disco, älskar de skarpa färgerna, skrikiga outfitsen och stora flufffrisyrer. Inte alltid super snyggt men galet och roligt ;D 

Mulor är också supersöta :3 Skulle inte säga nej till en eller två ;)

 

Vilka är era önskeraser? Samt vika raser vill ni se en uppdatering på? ^^

 

 

 

Föredrar du de gamla hästmodellerna framför de nya?

 

Svår fråga. Rent instinktivt så vill jag svara de gamla då de har funnits där längst och betyder otroligt mycket för mig. De fanns där halva min uppväxt, svårt att konkurrera med det ;P Dock är de nya hästmodellerna riktigt fina. Jag tror att jag fortfarande inte riktigt har vant mig vid de nya hästmodellerna än. De är så pass olika från de hästar man är van vid att se i Jorvik. Så jag säger att jag står på de gamla hästmodellernas sida pga. nostalgisk kärlek men sneglar nyfiket bort mot de nyare modellerna. ;P De växer på mig.  Det enda jag ogillar med de nya modellerna är att vissa hästar står inte still utan att de hela tiden slängar med huvudet och håller på så att de verkar stressade vilket jag blir stressad av xD.. Men men vänjer mig med tiden. 

 

Hur står ni? Gamla modellerna eller de nya? ^^

 

Josh häst vid Fortuna paraden. Så sjukt fin :3

 

 

Håller du på med hästar i verkligheten?

 

Ja jag har ridit på ridskola i tio år och åkt på ett flertal ridläger och hästkurser. Dock nu på senare år har jag bara ridit lite då och då pga. ekonomi och tidsbrist. Planerar att ta upp ridningen och hästar igen efter att jag tagit körkort och flyttat hemifrån. Just nu får jag nöja mig med att åka på turridningar då och då.

Min quarterhäst Wolfheart som jag låtsas är en New Forest ponny är en kopia av min favoritponny Maverick som fanns på ridskolan jag red på när jag var mindre. Lärde mig allt med honom <3 Det var nästan lite spöklikt första gången jag såg den svarta quarterhästen för jag kommer ihåg att min reaktion var, men där är ju Maverick! Han hade tyvärr gått bort en tid innan så det kändes som ödet att han ”kom tillbaka”. <3

Taffsnäs Fjordhäst ridläger är det ridläger jag har besökt flest gånger, har åkt dit tre gånger. (För de som har varit där, de hästar jag ridit är Natan, Maximiliam och Gullfrost) Ett underbart ridläger med den bästa hästrasen, härliga ridledare, vacker miljö, roliga ridpass, fina uteritter, urgod mat (deras linssoppa! Omg vad god den är! *.*<3), roliga lekar och aktiviteter, bra sammanhållning, ett ultimat ridläger helt enkelt! Har t.o.m. fått prova på voltige där! :D  Det är så pass populärt att många åker dit år efter år. (Ligger i Gnesta ^^)

 

 

 

 Maverick <3
Må du vila i frid, du vackra häst med det vackra hjärtat.
1992-2014
 
 
 
 
Maverick <3  a.k.a Wolfheart.

 

 

 

 

 

 

Min blogutmaning- Funktioner

Var ett tag sedan sist. Här kommer fortsättningen på min bloggutmaning. Idag tänkte jag ta upp vad mina åsikter är om funktionerna  spelet. 
 

Favoritfunktion och minst omtyckt funktion?

Den funktion jag tycker bäst om som man numera finner självklar är hästfunktionen. Att kunna ha fler hästar än en. När jag började spela fanns bara starthästen. När hästfunktionen kom kunde man först bara ha 6 hästar som sedan ökades till 10. När hästön kom kunde man ha hur många hästar man ville. Jag tror verkligen att denna funktion var en stor bidragande faktor att spelet kunde växa sig större då folk började köpa mer star coins för att kunna köpa fler hästar. Jag är otroligt tacksam för denna funktion då den har gjort att jag fått träffa mina kära polygon hästar som jag idag äger. 

 

Den funktion jag gillar minst är husdjurs funktionen. Djuren är utsmyckningar i sadelväskan och inte mycket mer. Trist då det finns så många olika möjligheter man önskar att man kunde göra med dem. Att ha dem springandes längs en medan man rider, att de kan gå fritt i hemstallet, hjälpa en med uppdrag och liknande. Samt så måste jag säga att vissa husdjur tycker jag är sanslöst dyra, att köpa dekorationer för runt 300 star coins är lite väl mycket… ^^´ En annan grej jag inte fattar att vad är det som gör att vissa husdjur är runt 70 sc medans andra är 300 när de är utav samma husdjurs typ? Vad är vitsen med den enorma pris skillnaden?

 

 

 

Funktioner som behöver uppdateras?

 

Husdjursfunktionen, vill att djuren ska kunna få mer möjligheter att gå fritt och kunna få göra mer nytta än att bara hänga i sadelväskan  ;P

Leda funktionen tycker jag behöver sig ett lyft. Jag vill kunna leda hästen medan jag gör uppdrag och tex pratar med npc:er. Samt så längtar jag verkligen efter en grimma med grimskaft som man kan ha som träns. Det skulle göra ledafunktionen snyggare för att leda runt hästen idag så drar man de med sig i bettet... :/ Ajaj.. (Jag vet jag tänker för realistiskt här xD Men bryr mig så mycket om mina polygonhästar)

Klubbfunktionen. Skulle vara smidigt om klubbägaren, klubbledaren och ridlärarna kunde skicka ut massbrev till medlemmarna om specifik info. Istället för att skicka en massa gånger var för sig. Att kunna tävla mot andra klubbar hade varit roligt. Finns ändå ett troféskåp i klubbhuset! ;P 

Brevlådan. Som sagt innan att kunna skicka massbrev inom klubbledningen skulle sitta fint. Att kunna se när man fått breven samt om man redan svarat dem skulle underlätta att hålla koll på brevlådan samt om man kunde se hur mycket utrymma men hade kvar tex ” Du har 50 utav 100 kvar”. 

Gardroben… Suck har sådant problem med den nuvarande då min är full och i oordning. Önskar mig ett bättre sorteringssystem så att det blir enklare att hitta det man letar efter. Tex att sortera efter färg eller klädtyp. 

 

 

Finns så mycket potential för de fina brevlådorna.Hoppas verkligen de uppdateras snart.
 
 

Önskefunktoner?

 

Finns så mycket man önskar sig nu då man vet att de kan göra så mycket mer då de skämt bort oss på sistone med en massa coola uppdateringar. Mycket vill ha mer ;P haha

 

En av mina största drömmar är att kunna få köra häst och vagn samt att kunna tömköra i spelet. Hade varit otroligt häftigt! :D Dock förstår jag att det måste vara nästintill en mardröm att skapa från grunden till spelet. Kan tänka mig att det är riktigt svårt at koda..Drömma kan jag alltid. Kanske en vacker dag någon gång? Bara tänk er att kunna köra med ponny skruttarna eller de maffiga kallbloden? :3 <3

 

Dressyr. Skulle vara kul att se deras tolkning utav det då dressyren i många andra hästspel har varit så olika. Undrar vad det är som krånglar till det för dem i nuläget som hindrar dem från att ha lagt till dressyren till spelet? Är det för att det är svårt att få ihop det med resultat tävlingarna, de specifika rörelserna? Oavsett vad så känns det och jag hoppas på att de någon dag kommer att lägga till det i spelet då så pass många spelare har önskat sig det genom åren.

 

Häst emoticons. Skulle vara kul om hästarna hade egna emotions som tex gnägga , stegra från marken och bocka. Samt så önskar jag verkligen att man skulle kunna få klappa och krama hästen från marken och uppsuttet manuellt. Det är jättebra med animationerna när man klappar hästen när man står still men jag vill även kunna klappa hästen när jag vill också. Att skriva *klappar hästen* i chatten känns lite halvdant när man vill belöna hästen för ett riktigt bra ridpass.. ^^´ Trickträning hade inte suttit helt fel heller ;D

 

 

Något annat spel som har en funktion som du skulle vilja se i SSO?

 

World of Warcraft har en funktion som kallas professions vilket är att ens karaktär har några utvalda ”yrken” (eller vad man nu ska kalla det) som innebär att man är riktigt bra på att skapa specifika saker. Det finns tailoring, jewelcrafting, blacksmithing, herbalism, cooking, first aid, alchemy för att nämna några få. De ”professions” som redan finns i spelet är fiske och arkeologi.

Finns väldigt många npc:er som skulle passa som lärare i yrkena som tex: 

Conrad i Moorland kan lära ut smide- lära en att göra egna hästskor bland annat. 

Elizabeth kan lära ut herbalism- att samla specifika växter man kan ge till hästen som mat eller som ingrediens i drycker som man kan lära sig genom alkemi som häxan Pi kan lära ut.Vissa växter och drycker/potions kan ge olika effekter till hästen t.ex. att höja humöret på den eller ge den en kortvarig bonus, så kallad ”buff” som höjer dess förmåga att tex hoppa.

Skrädderi kan Harold i Silvergladebyn lära ut. Skulle vara kul att kunna sy sin egen ryggsäck för att t.ex. göra den större eller att kunna göra egna sadelväskor man kan designa själv eller t.o.m. egna sadel filtar! *.*

Fisket och arkeologin fungerar bra i spelet som antingen dagliga eller att man självmant får gå runt och leta efter det man vill ha. Så att lägga till fler i spelet skulle kunna fungera på samma sätt som de gör.

Vad säger ni skulle ni vilja ha fler ”professions” i spelet? :D

 

The Sims3 Husdjur har en del riktigt gulliga animationer och interaktioner mellan sim och häst. Simmarna kan klappa, klia och krama hästen samt lugna ner den om den blir rädd. Hästen kan nosa på simmarna, buffa på dem för uppmärksamhet och kärlek, leka kull och liknande. Skulle vara underbart att få interagera med sin häst mer i SSO.  Ett starkt band har vi redan till våra kära polygon hästar nu vill man bara kunna visa det också ;)

 

 

 

 

Sommar och extrakonton

Hoppas att ni alla haft en trevlig midsommar och start på sommaren. Själv har jag känt mig seg och inte orkat sitta vid datorn så mycket på sistonde pga värmen.Vilket är frustrerande då jag har en massa inlägg på lur. Är dock ledig imorgon så jag tänker försöka fixa en hel del tidsinställda blogginlägg då :D
 
Annars så slö levlar jag mina extra konton. Angelica är level 15 och öppnade Dinodalen idag, Hayden är level 14, Sara är runt level 12 och Drusi är antingen level 16 eller 17. ;) Minnet är bra men kort som man brukar säga haha 
 
Känns lite skumt att ha Angelica på level 15 som öppnat Dinodalen men ej Gyllene Åsarnas Dal... Blir ju lite tvärtom från Cec som öppnade GÅD vid level 13 ^^´ Samt lustigt med skillnaderna mellan Angelica och Hayden. Angelica ligger bra till med de flesta ryktena medans Hayden vid level 14 ej är beundrad med Fort Pinta trots att han bor där...  xD Samt så har Hayden gjort flera uppdrag vid level 14 som Angelica vid level 15 inte gjort.. Lite förvirrande men men. Känns som om man gör allt i en knasig ordning. Är iaf roligt att ha en massa uppdrag att göra, är så kul att göra om uppdrag man glömt bort :D
 
Har ni några extra konton ni brukar spela på? :)
 
Angelica och Windborn som red in i Dinodalen ida