Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Min blogutmaning- Funktioner

Var ett tag sedan sist. Här kommer fortsättningen på min bloggutmaning. Idag tänkte jag ta upp vad mina åsikter är om funktionerna  spelet. 
 

Favoritfunktion och minst omtyckt funktion?

Den funktion jag tycker bäst om som man numera finner självklar är hästfunktionen. Att kunna ha fler hästar än en. När jag började spela fanns bara starthästen. När hästfunktionen kom kunde man först bara ha 6 hästar som sedan ökades till 10. När hästön kom kunde man ha hur många hästar man ville. Jag tror verkligen att denna funktion var en stor bidragande faktor att spelet kunde växa sig större då folk började köpa mer star coins för att kunna köpa fler hästar. Jag är otroligt tacksam för denna funktion då den har gjort att jag fått träffa mina kära polygon hästar som jag idag äger. 

 

Den funktion jag gillar minst är husdjurs funktionen. Djuren är utsmyckningar i sadelväskan och inte mycket mer. Trist då det finns så många olika möjligheter man önskar att man kunde göra med dem. Att ha dem springandes längs en medan man rider, att de kan gå fritt i hemstallet, hjälpa en med uppdrag och liknande. Samt så måste jag säga att vissa husdjur tycker jag är sanslöst dyra, att köpa dekorationer för runt 300 star coins är lite väl mycket… ^^´ En annan grej jag inte fattar att vad är det som gör att vissa husdjur är runt 70 sc medans andra är 300 när de är utav samma husdjurs typ? Vad är vitsen med den enorma pris skillnaden?

 

 

 

Funktioner som behöver uppdateras?

 

Husdjursfunktionen, vill att djuren ska kunna få mer möjligheter att gå fritt och kunna få göra mer nytta än att bara hänga i sadelväskan  ;P

Leda funktionen tycker jag behöver sig ett lyft. Jag vill kunna leda hästen medan jag gör uppdrag och tex pratar med npc:er. Samt så längtar jag verkligen efter en grimma med grimskaft som man kan ha som träns. Det skulle göra ledafunktionen snyggare för att leda runt hästen idag så drar man de med sig i bettet... :/ Ajaj.. (Jag vet jag tänker för realistiskt här xD Men bryr mig så mycket om mina polygonhästar)

Klubbfunktionen. Skulle vara smidigt om klubbägaren, klubbledaren och ridlärarna kunde skicka ut massbrev till medlemmarna om specifik info. Istället för att skicka en massa gånger var för sig. Att kunna tävla mot andra klubbar hade varit roligt. Finns ändå ett troféskåp i klubbhuset! ;P 

Brevlådan. Som sagt innan att kunna skicka massbrev inom klubbledningen skulle sitta fint. Att kunna se när man fått breven samt om man redan svarat dem skulle underlätta att hålla koll på brevlådan samt om man kunde se hur mycket utrymma men hade kvar tex ” Du har 50 utav 100 kvar”. 

Gardroben… Suck har sådant problem med den nuvarande då min är full och i oordning. Önskar mig ett bättre sorteringssystem så att det blir enklare att hitta det man letar efter. Tex att sortera efter färg eller klädtyp. 

 

 

Finns så mycket potential för de fina brevlådorna.Hoppas verkligen de uppdateras snart.
 
 

Önskefunktoner?

 

Finns så mycket man önskar sig nu då man vet att de kan göra så mycket mer då de skämt bort oss på sistone med en massa coola uppdateringar. Mycket vill ha mer ;P haha

 

En av mina största drömmar är att kunna få köra häst och vagn samt att kunna tömköra i spelet. Hade varit otroligt häftigt! :D Dock förstår jag att det måste vara nästintill en mardröm att skapa från grunden till spelet. Kan tänka mig att det är riktigt svårt at koda..Drömma kan jag alltid. Kanske en vacker dag någon gång? Bara tänk er att kunna köra med ponny skruttarna eller de maffiga kallbloden? :3 <3

 

Dressyr. Skulle vara kul att se deras tolkning utav det då dressyren i många andra hästspel har varit så olika. Undrar vad det är som krånglar till det för dem i nuläget som hindrar dem från att ha lagt till dressyren till spelet? Är det för att det är svårt att få ihop det med resultat tävlingarna, de specifika rörelserna? Oavsett vad så känns det och jag hoppas på att de någon dag kommer att lägga till det i spelet då så pass många spelare har önskat sig det genom åren.

 

Häst emoticons. Skulle vara kul om hästarna hade egna emotions som tex gnägga , stegra från marken och bocka. Samt så önskar jag verkligen att man skulle kunna få klappa och krama hästen från marken och uppsuttet manuellt. Det är jättebra med animationerna när man klappar hästen när man står still men jag vill även kunna klappa hästen när jag vill också. Att skriva *klappar hästen* i chatten känns lite halvdant när man vill belöna hästen för ett riktigt bra ridpass.. ^^´ Trickträning hade inte suttit helt fel heller ;D

 

 

Något annat spel som har en funktion som du skulle vilja se i SSO?

 

World of Warcraft har en funktion som kallas professions vilket är att ens karaktär har några utvalda ”yrken” (eller vad man nu ska kalla det) som innebär att man är riktigt bra på att skapa specifika saker. Det finns tailoring, jewelcrafting, blacksmithing, herbalism, cooking, first aid, alchemy för att nämna några få. De ”professions” som redan finns i spelet är fiske och arkeologi.

Finns väldigt många npc:er som skulle passa som lärare i yrkena som tex: 

Conrad i Moorland kan lära ut smide- lära en att göra egna hästskor bland annat. 

Elizabeth kan lära ut herbalism- att samla specifika växter man kan ge till hästen som mat eller som ingrediens i drycker som man kan lära sig genom alkemi som häxan Pi kan lära ut.Vissa växter och drycker/potions kan ge olika effekter till hästen t.ex. att höja humöret på den eller ge den en kortvarig bonus, så kallad ”buff” som höjer dess förmåga att tex hoppa.

Skrädderi kan Harold i Silvergladebyn lära ut. Skulle vara kul att kunna sy sin egen ryggsäck för att t.ex. göra den större eller att kunna göra egna sadelväskor man kan designa själv eller t.o.m. egna sadel filtar! *.*

Fisket och arkeologin fungerar bra i spelet som antingen dagliga eller att man självmant får gå runt och leta efter det man vill ha. Så att lägga till fler i spelet skulle kunna fungera på samma sätt som de gör.

Vad säger ni skulle ni vilja ha fler ”professions” i spelet? :D

 

The Sims3 Husdjur har en del riktigt gulliga animationer och interaktioner mellan sim och häst. Simmarna kan klappa, klia och krama hästen samt lugna ner den om den blir rädd. Hästen kan nosa på simmarna, buffa på dem för uppmärksamhet och kärlek, leka kull och liknande. Skulle vara underbart att få interagera med sin häst mer i SSO.  Ett starkt band har vi redan till våra kära polygon hästar nu vill man bara kunna visa det också ;)

 

 

 

 

Kommentarer:

1 Delfina:

Mycket intressant läsning och kul att få ta del av dina tankar om olika funktioner i spelet! Jag håller med om husdjuren och klubbfunktionen + massutskick av meddelanden till klubbmedlemmar och önskefunktionerna du nämnde, de tycker jag alla är bra. Att få lära sig saker i spelet av olika karaktärer vore jätteroligt, i synnerhet då vi redan fått lära oss om smide, bakning, magi och mycket mer. Att få välja lite själv och ge det en större funktion vore jättekul!

Svar: Tackar, kul att höra :D
Ja jag hoppas verkligen att vi får lära oss mer :DD
Cecilia Gladefield

Kommentera här: