Min bloggutmaning- Hästar

Idag fortsätter bloggutmaningen med temat hästar.

 

Favorithästras i spelet?

 

Utan tvekan fjordhästen! Är även min favoritras i övrigt :3 (Är t.o.m. medlem i Svenska Fjordhäst föreningen) Har alla fjordhästar i spelet och planerar att köpa minst en fjording på alla extra konton jag har. För att ha ett konto utan en fjording går inte för mig xD haha Älskar fjordingar! <3 Önskar mig dock fortfarande en vitblack fjording (de är vita med svart ål, den vita i spelet just nu är gulblack)

 Kommer alltid att komma ihåg dagen när jag fick veta att fjordingar skulle komma till spelet, jag skrek rakt ut i lycka och började hoppa up och ner. Jag var ensam hemma just då så när mamma kom hem så rusade jag ner till hallen och kramade henne och försökte få fram att fjordingar skulle komma! xD Det var en lycklig dag. <3

 Den 10 december 2014 då de släpptes hade jag förberett mig med att baka mördegskakor i form av fjordhästar. Jag önskade mig fjordhästar redan innan jag började spela då inget annat hästspel jag spelat haft fjordingar som man kunde rida på. Att SSO var det första spel som la in fjordingar betydde otroligt mycket för mig. Sedan jag började spela så sparade jag star coins i hopp om att jag en dag skulle få se fjordingar i spelet. Jag tror att jag lyckades spara 6000 star coins på egen hand vid den tiden. Dock precis innan de släpptes så köpte jag 10 000 starcoins för säkerhets skull så att jag garanterat skulle ha råd med alla! ;)

 

 

 Första bilden SSO visade oss vid släppet av Fjordhästarna. Bild lånad från deras hemsida.

 

 

Vackra mördegs fjordingar ;)

 

Hästras man önskar en ny version utav?

 

Finns många hästar man vill se en ny version utav nu när man vet vad de kan åstadkomma med den nya grafiken. De jag önskar mig mest är:

 

Fjording. Hehe.. <3 Kan aldrig ha för många fjordhästar ;P<3

 

Akhal teken. Är en riktigt häftig och vacker hästras med riktigt härliga och coola färger, nästan lite guld och metall skimrande. Önskar verkligen att de uppdaterar denna ras då de har en väldigt specifik kroppstyp, slank med hög mankerad manke. Med tanke på vad de gjort innan så är jag säker på att de kan göra denna ras otroligt fin om de bestämmer sig för att uppdatera den.

 

Tinker/Nordvensk. Tycker mycket om dessa två raser. Dock har de lite samma problem som araberna att de ser stela ut i jämförelse med hästarna utav den nyare modellen. Skulle vara kul att se vad de skulle göra annorlunda med dem om de väljer att göra en ny version. 

 

Varmblodshästarna: Danskt och Holländskt varmblod, Selle Francais och Oldenburgare. Alla dessa raser finns i den gamla starthäst modellen. De är alla rikigt fina raser som skulle se otroliga ut i en uppdatering. Varmblodshästar/sportiga hästar är väldigt populära så jag tror verkligen att det skulle bli en stor hit om de uppdaterades.

 

Jorvikiska ponnyn skulle vara trevligt att se en uppfräschning utav. Samt starthästarna skulle vara intressant att se hur de skulle tackla i nytappning. Jag vet att det är ett känsligt ämne att prata om- starthästarna i ny upplaga. Men jag tror verkligen att de någon gång måste göra det då starthästarna är det första man ser i spelet. De måste locka nya spelare. Till slut kommer de att se för gamla ut tyvärr. Jag älskar starthästmodellen, samlar till och med på dem på Drusi-kontot men inser att det behövs. Den Jorvikiska ponnyn kan man lätt uppdaera bara att säga att det är samma ras men i ny storleks kategori ;) Jorvikiska ponnn som finns måste nog vara en C-ponny då de är snarlikt stora som welshponnyerna som är bekräftade som C-ponnys. 

 

Önske hästras?

 

Gosh vilka ska man välja finns så många fina man vill se i SSO! Får försöka begränsa mig! ;P

 

Jag älskar kallblod så jag skulle jättegärna vilja se Ardenner, Percheron, Clydesdale, Brabant och liknande raser i spelet. De är så mysiga, maffiga och vackra! *.* Representera Sverige skulle Svenskt varmblod och svensk Ardenner kunna göra samt Gotlandsruss. Kanske skulle gotlandsrussen t.o.m få flytta till Sydhoven och leva med welshponnyerna? ;P New Forest ponny skulle jag gärna också vilja se då den ridskola jag växte upp med  hade i princip bara New Forest ponnys. Det är en fin ras. Marwari är eockså en speciell ras som jag hört att många önskar sig och som jag själv fattat tycke för. En fin, slank häst med jättesöta, långa öron som rullar ihop sig i ändarna. Härliga färger också. 

Jag önskar mig också som jag tjatat om här på bloggen i många år att jag vill ha de gamla hästmodellerna från Starstable spelen till SSO. ( Justins hästmodell och npc-hästarna i SSO) Tycker de är superfina och skulle vara kul för oss gamla rävar som varit med från starten att få rida på dem i det ultimata Jorvik spelet. De kanske kan finnas på en speciell hästmarknad eller dyker upp som ett slags event som t.ex. urhästarna. En nostagi marknad kanske? xD haha Hade varit något ;) Ooh kanske med 80-tals mode också :DD Är lite svag för 80-tals disco, älskar de skarpa färgerna, skrikiga outfitsen och stora flufffrisyrer. Inte alltid super snyggt men galet och roligt ;D 

Mulor är också supersöta :3 Skulle inte säga nej till en eller två ;)

 

Vilka är era önskeraser? Samt vika raser vill ni se en uppdatering på? ^^

 

 

 

Föredrar du de gamla hästmodellerna framför de nya?

 

Svår fråga. Rent instinktivt så vill jag svara de gamla då de har funnits där längst och betyder otroligt mycket för mig. De fanns där halva min uppväxt, svårt att konkurrera med det ;P Dock är de nya hästmodellerna riktigt fina. Jag tror att jag fortfarande inte riktigt har vant mig vid de nya hästmodellerna än. De är så pass olika från de hästar man är van vid att se i Jorvik. Så jag säger att jag står på de gamla hästmodellernas sida pga. nostalgisk kärlek men sneglar nyfiket bort mot de nyare modellerna. ;P De växer på mig.  Det enda jag ogillar med de nya modellerna är att vissa hästar står inte still utan att de hela tiden slängar med huvudet och håller på så att de verkar stressade vilket jag blir stressad av xD.. Men men vänjer mig med tiden. 

 

Hur står ni? Gamla modellerna eller de nya? ^^

 

Josh häst vid Fortuna paraden. Så sjukt fin :3

 

 

Håller du på med hästar i verkligheten?

 

Ja jag har ridit på ridskola i tio år och åkt på ett flertal ridläger och hästkurser. Dock nu på senare år har jag bara ridit lite då och då pga. ekonomi och tidsbrist. Planerar att ta upp ridningen och hästar igen efter att jag tagit körkort och flyttat hemifrån. Just nu får jag nöja mig med att åka på turridningar då och då.

Min quarterhäst Wolfheart som jag låtsas är en New Forest ponny är en kopia av min favoritponny Maverick som fanns på ridskolan jag red på när jag var mindre. Lärde mig allt med honom <3 Det var nästan lite spöklikt första gången jag såg den svarta quarterhästen för jag kommer ihåg att min reaktion var, men där är ju Maverick! Han hade tyvärr gått bort en tid innan så det kändes som ödet att han ”kom tillbaka”. <3

Taffsnäs Fjordhäst ridläger är det ridläger jag har besökt flest gånger, har åkt dit tre gånger. (För de som har varit där, de hästar jag ridit är Natan, Maximiliam och Gullfrost) Ett underbart ridläger med den bästa hästrasen, härliga ridledare, vacker miljö, roliga ridpass, fina uteritter, urgod mat (deras linssoppa! Omg vad god den är! *.*<3), roliga lekar och aktiviteter, bra sammanhållning, ett ultimat ridläger helt enkelt! Har t.o.m. fått prova på voltige där! :D  Det är så pass populärt att många åker dit år efter år. (Ligger i Gnesta ^^)

 

 

 

 Maverick <3
Må du vila i frid, du vackra häst med det vackra hjärtat.
1992-2014
 
 
 
 
Maverick <3  a.k.a Wolfheart.