Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Min bloggutmaning- SSO communityt

Nu är det dags för näst sista ämnet i min bloggutmaning som är SSO:s community.
 
  • Vad är det bästa med communityt?
Alla goa människor som samlas för att ha roligt tillsammans, folk som hjälper varandra, all kreativ energi/ideer/teorier angående spelet och all kärlek som finns till Starstable teamet. Det är ett väldigt stort community som är häftigt att vara del utav. Jag har vuxit otroligt mycket som människa sedan jag började att spela sso för fem år sedan. Har blivit tryggare i mig själv, fått bättre självförtroende och fått så många fina vänner som jag även en del har träffat i verkligheten också. Det hade jag aldrig trott om mig själv för flera år sedan att jag skulle våga. Jag är så tacksam och har sådan kärlek till SSO, det är så myckket mer än bara ett spel. Det är som en sor familj som sträcker sig till världens olika hörn. Är otroligt häftigt med folks passion för spelet. Finns så många talangfulla människor därute som skapar fantastiskta saker, allt från fanfiction till spelteorier, fanart och liknande. Är riktigt kul att se all kreativitet och passion. Alla spelare har många ideer om spelet om vad de önskar sig och vill förbättra. Spelarna hjälper till att göra spelet. Är häftigt att spelarnas önsemål kan bli till verklighet.  
 
 
 
  • Vad är mindre bra med communityt?
Den negativitet som tyvärr har blivit allt vanligare. Folk som klankar ner på teamet och gnäller om allt och aldrig blir nöjda. Är så trist att negativiteten hörs så mycket när det ändå finns så mycket kärlek för spelet.
Folk som anklagar teamet för att vara lata utan att ens ha försökt att sätta sig in i deras situation, utan att tänka efter att de gör allt utav en anledning. De måste planera alla uppdateringar långt, långt framåt och såklart händer det ibland att det blir knas med buggar efter uppdateringarna och saker som måste skjutas fram.
De gör aldrig saker medvetet för att irrretera spelarna, de struntar inte alls fullständigt i spelarnas önskningar som tyvärr många av någon anledning påstår. Varför skulle de göra det? Det kulle vara urbota korkat ur ett företagsmässigt synvinkel.
De gör allt för att ta del utav våra åsikter. De har sociala medier, gör undersökningar, ber oss i slutet av varje Starstable Show på youtube att använda diverse hashtags för att säga våra synpunkter och så vidare. De bryr sig. Några levande bevis är sadelgjordarna som inte fanns från början utan spelarna bad om dem samt funktionen att kunna rida helt barbacka utan sadel, sadelfilt och träns utan i början satt utrustningen som bängen kvar på hästkrakarna ;)
Det jag inte förstår är alla som spyr ur sig så mycket negativitet, vad vill de egentligen? Vad vill de ha ut av det de gör? För det hjälper ingen med den negativiteten utan den bara förstör för communityt. Konstruktiv kritik däremot hjälper otroligt mycket. Om man bara säger att "den här uppdateringen suger" så hjälper det inte ett skvatt. Om man däremot argumenterar varför man känner så och ger förslag på hur det hade kunnat göras bättre så hjälper det teamet att se vad vi vill ha som spelare. Det tjänar alla på.
Sedan finns det de som använder buggar och glitchar trots att de står tydligt i användaravtalet att det är förbjudet och beter sig som att de gör inget fel alls -.- ... Suck.. Som den stora incidenten nyligen när flera youtubers hade glitchat sig in på stängt område, filmat och tagit bilder och postat det. Och sedan gnällt över att Starstable bannar de från spelet för att de brutit mot användarvillkoren och då skyller och anklagar Starstable för att ha hotat dem... >.< Urgh... Eller de som ger ut sina lösenord och sedan tycker synd om sig själva att deras konto blir hackat...Trots att även det står nämnt i användarvillkoren samt tydligt flera gånger påmint från teamet att det är förbjudet att ge ut sitt lösenord för om man gör det och sedan blir hackad så kan de inte göra något, då har man bara sig själv att skylla. 
 
 
 
  • Vilka sociala medier är du med i?
Har en extrem oaktiv facebook, denna blogg förstås ;) samt instagram: @cecfield. Facebook har jag aldrig fattat tjusningen med så där hänger jag i princip aldrig xD Denna blogg är jag mer aktiv på och är det stället som jag helst använder för att få ut mina tankar. Instagram har jag nyligen hoppat tillbaka in i och lär mig mer och mer om. Har fått en bra start och börjar verkligen att gilla det. Är kul att på ett smidigt sätt komma i kontakt med andra människor och då främst andra sso-spelare. 
 
 
 
  • Hur tycker du att Starstable teamet sköter sina sociala medier?
 De har blivit mycket bättre på att svara på frågor med åren och det nog till stor del på grund av att de fått fler anställda. Det verkar som att de är bäst på att svara på frågor på facebook vad jag märkt. De föröker aktivt att bli bättre och hänga med i alla slags olika sociala medier vilket är ett stort plus. Dock skulle jag nog personligen vilja önska fler och större Qand A:s så att de allra vanigaste frågorna får man svar på lättare. De gjorde en live sändning för ett tag sedan när GM Ylva och GM Siri svarade på en massa frågor under några timmar vilket var väldigt intressant. Skulle önska en sådan där de också mer ingående påminner alla om reglerna i spelet t.ex. att buggar är otillåtna och att bara för att det finns en bugg i spelet betyder det inte att man får använda den. Samt skulle jag även önska mer sneak peaks då det är roligt att luska runt med olika teorier i communityt spelare emellan. 
 
 
  • Vad är bra med chattarna och den sociala biten i spelet?
Man kan lätt få hjälp om man fastnat med något uppdrag samt är det lätt att hitta folk att snacka med och i sin tur bli vän med. Den sociala biten är en stor del utav spelet. Ridklubbarna är väldigt roliga där man kan umgås i en väldigt stor grupp och får en speciell gemenskap. Det går att träffa så många olika sorters människor i alla åldrar. Man kan lära sig otroligt mycket av att umgås med så många olika sorters människor. Alla spelar av olika anledningar. Är himla intressant att diskutera och se andras synvinklar på saker och ting. Blir roligare att dela spelupplevelsen med vänner.
 
 
 
 
 Goingar i Comet Hawks <3
 
 
 
 
  • Vad är mindre bra med chattarna i spelet?
Troll. Folk som av någon anledning tycker att det är kul att förstöra stämningen och vara riktigt otrevliga mot andra och startar en massa tjafs och bråk. Varför? Vad får de ut av det egentlgen? Vad får folk ut av at göra andra arga och ledsna? Vad är det för vits med det? Förstår verkligen inte....
Jag stör mig också på åldersrasismen eller vad man ska kalla det. Man är absolut inte bättre än någon annan bara för att man är äldre! Det är inte okej att tracka ner på någons stavning  eller liknande. Folk som är yngre tenderar att ha lite problem med stavningen men det är inget fel med det, man lär sig med åldern, finns ingen vits med att håna folk om det. Samt finns det de med dyslexi eller som kanske inte kan språket helt än.
Var snälla mot varandra!
 
 
  • Hur upplever du att miljön är i spelet?
Blandat. Finns så många härliga människor därute som är hur goa som helst. Ridklubben jag är med i, Comet Hawks är full med sådana fina männisor som jag kallar för min andra familj ;) <3 Sedan finns det de som verkligen inte kan bete sig. Som nämnt innan trollen i global som alltid förstör stämningen. Många undviker tyvärr global av den anledningen då det sorgligt nog är mycket och ofta tjafs och bråk där. Måste också ta upp den sorgliga biten att många är tyvärr otrevliga och ohjälpsamma mot nya spelare. Att de totalt ignorerar när någon frågar efter hjälp eller till och med skriver otrevliga, snäsiga kommentarer. Vi har alla varit nybörjare någon gång. Klart som korvspad att ingen var en naturbegåvning och visste allt om spelet rent naturligt innan man började så varför beter sig vissa som det? Man är inte bättre än någon annan bara för att man har spelat längre. 
De spelare som alltid hjälper till och är goa och pratsamma i global är riktiga eldsjälar. Man ska sprida glädje och hjälpa till om man vill att spelet ska växa och ha gott rykte. Alla fina människor gör detta spel till världens bästa spel enligt mig. 
 
  • Har du förslag om vad som kan förbättras i communityt?
 
 
Som nämnt innan tror jag att det skulle vara nyttigt att Starstable teamet gjorde fler Frågor och svar videos/intervjuer och liknande så att mer information lättare nås ut. Strängare påföljd för de som bryter mot reglerna så att de verkligen lär sig att dåligt uppförande leder till stora konsekvenser. 
Om alla tänker efter själva om vad som kan förbättras och om hur de kan vara en framåt och positiv vind i communityt skulle det göra stor skillnad. Att bara lämna en fin kommentar på någons blogg eller instagram, säga hej till någon i spelet, hjälpa någon med ett uppdrag de har problem med, ge tips till nya spelare, samarbeta med andra ridklubbar ja det finns så många olika saker man kan göra för att förgylla spelupplevelsen för andra och för sig själv. Sprid kärlek inte hat! <3
 
 
Tar och avrundar här för idag. Nästa gång ska jag avsluta denna bloggutmaning med att skriva om min SSO historia. Det blir spännande! :D Ha det så bra så hörs vi!
 
 

Kommentarer:

1 Filipa:

Jättebra inlägg, håller helt med dig om att comunityt ofta tyvärr är väldigt negativt... Men när det känns som mest hopplöst får man trösta sig med att det oftast är de missnöjda som hörs mest, det finns fortfarande människor därute som kan bete sig, och man kan hjälpa dem genom sprida kärlek (däremot inte sagt att man inte får ge feedback) ❤️ Här kommer en tankeställare till er som när nån t.ex frågar var en viss plats ligger svarar "vet du inte det?". Det tar lika lång tid att skriva det som att skriva var platsen finns, och då har inte personen blivit ett dugg hjälpt utan snarare nedtryckt... Har stött på detta många gånger i chatten, och varenda gång har jag tänkt "why!?" (om jag har tid brukar jag försöka säga var den efterfrågade platsen finns). Tänk på det, och sprid kärlek till varandra ❤️

Svar: Tack <3Precis! Bra exempel. Tar så lite att vara trevlig men ger så mycket och tar ifrån så mycket genom att vara elak!
Cecilia Gladefield

Kommentera här: