Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Min bloggutmaning- SSO historia

Idag har vi kommit till den sista delen i min bloggutmaning. Idag handlar det om min SSO historia. 
 
 
  • Hur hittade du till SSO och hur länge har du spelat?
Kommer inte ihåg exakt hur jag hittade Starstable Online men det var antagligen genom en reklam på stallet.se eller reklam på Youtube. Jag kände igen fonten på Starstable loggan från de tidiga Starstable- Årtidsryttarna spelen och blev genast intresserad då de spelen älskade jag och hade vuxit upp med. Började spela i september/oktober 2012 så jag hann med att fira Starstables första födelsedag <3
 
 
  • Har du spelat andra Jorvik spel?
Ja, som nämnt ovan har jag spelat alla Starstable- Årtidsryttar spelen samt har jag även alla Starshine Legacy spel. De enda jorvik spel som jag aldrig spelat är StarAcademy. Var medlem i Pollux Hästbokklubb för en massa år sedan och där fick man Starshine Legacy och Starstable spelen. 
 
 
  • Något i såfall som du hittat i de spelen som du vill se i SSO?
Ja en hel del! xD
Först och främst så kan man klappa sin häst i SSL spelen vilket jag saknar att kunna göra. En mysig liten detalj som skulle förgylla ens relationer till sina polygon hästar i SSO. 
 
Förmågan att samla in olika grödor ute i vildmarken som man kan mata sin häst med. I SS spelen kan man t.ex. hitta morötter, rovor och gräs på marken som man kan ge sin häst för att mätta hungern och vissa gav till och med bonusar som att hästen kunde hoppa bättre i tre minuter. Skulle vara en riktigt cool funktion att kunna springa runt och samla mat till hästarna. Kanske som dagliga uppdrag? Eller bara att under vissa dagar dyker det upp speciell mat man bara kan rida dit och plocka upp? Skullle vara häftigt :D
 
Finns flera jättecoola terräng hinder som jag verkligen skulle vilja se igen. I Starstable- Höstryttaren finns det otroligt häftiga terräng hinder som t.ex. grindar och en jättestor bank man kan hoppa från en mängd olika håll. Lustigt är att den låg i Firgrove som i dagens SSO också har terrängtema på hinderbanorna.
 
 
  • Hur många konton har du?
Ehe.... 6 stycken.. xD I know I has hoarding issues haha! Mitt huvudkonto Cecilia Gladefield som ni bäst känner till ;) Sedan har jag Baruna Haystone, Angelica Goldfire, Drusi Monsterhunter, Hayden Ponypark och Sara Spidershield.   (Mer information om dem finns under kategorifiken Mina extra konton)
 
 
 
 
  • Om du har flera har de olika stilar/syften?
 
Ja det har de annars hade jag antagligen inte haft så många. Skriver dem i turordning:
 
 
Baruna Haystone skapades runt 2013 p.g.a att jag spelat igenom alla uppdrag på Cec och saknade uppdrag och ville spela igenom allt igen. 
Baruna är en tuff, rockig tjej som älskar western. Hennes hästar är oftast mörka och deras namn är baserat på väder eller ljus. För hennes efternamn Haystone blir Hösten på svenska ;) Samt hennes starthäst heter Snowsmash. 
 
 
 
 
Hon har sedan denna bild tagits bytt till långt blont hår. 
 
Angelica Goldfire skapade jag för att återigen spela igenom uppdragen men också för att jg ville skriva en fanfiction baserat på hennes resa genom Jorvik. Hon är baserad på Angelica i Hästarnas Ängel bokserien utav Angela Dorsey som man fick genom Pollux Hästbokklubb. Min favoritserie därifrån. 
Angelica är en driven person som alltid vill hjälpa andra och då särskilt hästar. Hon rider mest runt i ridkläder. Hennes hästars namn är alla referenser till filmer, serier, band, karaktärer, filmer och låtar som jag gillar.
 Hennes starthäst heter Windborn som är baserat på en utav mina favoritlåtar utav Falconer som heter Wings of serenity. Därav kallas hon även för Serenity :3 Hon köper upp de flesta hästtyper då jag vill skriva revyer om varje hästras. 
 
 
 
 
 
 
Dusi Monsterhunter skapade jag för att bevisa att Starstable teamet ger ut så många värdekoder att man kan vara icke starrider och även njuta utav spelet. Inom första året kom jag upp till level 16 och hade öppnat upp Dinodalen och Gåd om jag inte minns fel. Börjar bli gammal ;P Skapade en gratis utmaning med henne om att jag förutom att bara skaffa starrider och starcoins genom värdekoder skulle jag också bara ha på mig utrustning och kläder som jag fick genom uppdrag. Väldigt funky stil fick hon och därför gav jag henne smeknamnet DiscoDrus ;) Hennes hästars namn har jag försökt låta så badass som möjligt då hennes efternamn Monsterhunter är så coolt xD Northhero heter hennes starthäst. Alla hennes häsar är utav starthäst modellen då jag är så kär i den och vill samla på dem ;)
 
 
 
 
Har sedan denna bild tagits skaffat mustasch ;)
 
Hayden Ponypark skapade jag för att bevisa att killavatarer inte behövs i spelet utan man kan se ut som en "traditionell" kille ändå. Samt så ville jag samla på ponnys därav efternamnet xD haha. Hans starthäst heter Farbelle. Hans hästars namn är slumpgenerrade, så jag klickar fram till ett namn jag gillar helt enkelt ^^
Hans stil är lite blandat mellan hiphop och rockigt. 
 
 
Byter frisyr ofta, just nu har hon kort platinblont hår med rosa toppar.
 
Sara Spidershield skapade jag för att ta del utav "Värva en kompis" gåvorna då Cec finns på Airstar servern som är full bestämde jag mig för att para ihop henne med Drusi istället. Hennes tema är magi, hennes namn ska vara häxinspererat och alla hennes hästars namn är baserat på något magiskt. Hennes start häst är brun och heter Moonchaser vilket ska symbolisera en varulv ;) Samt så är hennes andra hästar bara hästar från Starstable Horse Fölapp. Sara klär sig punkigt med en hel del färg och mönster.
 
 
Som nämnt innan mer om dem finns under kategorin "Mina extra konton".
 
 
 
 
  • Hur väljer du namn och hästnamn i SSO?
 
På vissa konton som nämnt ovan finns det vissa teman jag går efter.
På mitt huvudkonto Cec brukar jag känna av hästarnas personlighet och kön och sedan titta på färgen för att blanda namnet mellan något som beskriver personligheten och något som speglar utséendet. Som t.ex. min starthäst Goldheart hans namn speglar att han har ett hjärta av guld samt har guldig man och svans. ;) Ibland får jag även feeling för ett passande smeknamn och försöker därefter hitta ett namn som matchar det. 
 
 
 
 
  • Hur har din SSO resa varit hittillls?
Varit upp och ner. Haft vissa perioder jag spelat intensivt samt haft vissa perioder som jag tagit långa pauser från spelet. Sedan vill jag även skriva om mina minnen från de äldre spelen då det är där min Jorvik resa började. 
 
Jag kommer ihåg hur exalterad man blev när man fick läsa i Pollux hästbokklubbs medlemstidning att de skulle släppa ut flera datorspel. Man fick vänta länge mellan de olika spelen och det var så kul att få gissa hur nästa spel skulle vara. Spännande! :D Samt gissa hur allas hästar skulle se ut då man inte fick se alla från första början. Jag var rätt ung när dessa spel släpptes runt 12? Tror jag? xD Är så gammal och senil.. haha. Vissa delar utav spelen var läskiga med alla creepy Drak Core gubbar så jag bad min storasyster om hjälp då jag inte vågade spela dem själv xD <3 haha. 
Starstable årtidsryttarna var också en efterlängtad datorspelsserie som man även där fick gå och längta efter och spåna om hur nästa skule vara. Jag har sedan de släppts alltid spelat de varje år och även spelat de efter den efter årstiden man var i. 
 
Jag började spela SSO, hösten 2012. Var rätt länge icke starrider då jag ville vara säker på att jag gillade spelet för att kunna lägga ut 500 kronor på det för ett Lifetime medlemsskap. I början var jag en riktig noob xD Tog mig någon månad att lista ut hur jag skulle mata Goldie... ^^´ Samt tog det lång tid för mig att lära mig hur man tar bilder i spelet, prt sc till paint. Började att spela med posteffeter på och spelade så i flera år innan jag märkte att bilderna blev sämre kvalitet på bloggen och ville pröva att stänga av dem. Jösses vad ont i huvudet jag fick i början i övergången. Vilket är lustigt för nu om jag sätter på posteffekter så får jag ont i ögonen och huvudet på en gång xD haha På den tiden kunde man bara ha en häst ch maxleveln på hästen var 13. Jag red jättelänge runt som icke starrider i level 5 på min level 13 Goldie xD. (Levlade mellan Moorland och Fort Pinta varje dag..)
 
Har varit med i ett flertal ridklubbar genom åren. Min allra första var Metal Bullets Army där jag träffade mina äldsta SSO- vänner som jag fortfarande är vän med- April Goldfall, Tiffany Snowbell och Agnes Westknight. Ser de inte so ofta i spelet nuförtiden men det är alltid trevigt när de väl är inne <3 
Nämner inga fler klubbar då jag inte riktigt kommer ihåg alla namn pinsamt nog.
Just nu är jag sedan en tid tillbaka medlem i Comet Hawks där jag stortrivs. Min andra familj <3 
 
Har alltid spelat för huvudstoryn och uppdrag men om det inte hade varit för ridklubbar hade jag definitivt varit mycket mer oaktiv. Huvudstoryn var det som drog mig in i spelet när jag upptäckte att jag kände igen så många karaktärer. Men alla vänner och den sociala biten har varit bäst för mig. Har vuxit så mycket som människa genom att ha spelat SSO. Träffat så många vänner och fått mycket bättre självförtroende.
 
 
  • Hur tror du att du kommer att spela i framtiden?
Svårt att säga. Jag tror dock att jag kommer att fortsätta som nu att jag i vissa perioder spelar intensivt och att jag ibland tar en liten paus. Eftersom jag är vuxen och har en massa andra ansvarsområden så räcker tiden inte riktigt till. Spelar några kvällar i veckan och så kommer det nog att fortsätta. Sluta spela kommer jag aldrig att göra! SSO betyder alldelles för  mycket för mig <3 
 
 
 
Cec och Goldie på äventyr.
 
 
 
 
Sådär då var sista delen i min bloggutmaning avklarad. Har varit jätteroligt att skapa och skriva denna utmaning. Är riktigt kul att så många utav er också har gjort den. Ska ta och läsa igenom alla delar jag skrivit och se ifall jag har missat något och eventuellt skriva uppföljning  ;) 
 
 

Kommentarer:

1 Alva Lionrock :

Jag minns när jag precis börjat spela så red jag ända från Moorland till Fort Pinta varje dag bara för att köpa hö till hästen. Jag hade inte sett att man kunde köpa i Moorland oxå haha...
Och en gång löste jag in en en-veckas star rider kod och började på uppdragen med bron mellan Moorland och Skördebygden. När veckan var slut så hade jag inte hunnit klart, men jag loggade in varje dag ändå och väntade på att uppdragen bara skulle poppa upp igen någon dag... xD

Svar: Ja att köpa hö är inte det lättaste som ny xD.....Drömma kan man ;)) <3
Cecilia Gladefield

2 Filipa:

Låter som en härlig resa ❤️ Det är inte bara du som var en "noob" i början, när jag gjorde icke-starrider uppdraget när man stänger av G.E.D-s mätare i Moorland trodde jag att jag skulle behöva börja om helt, ända från starten av spelet om jag blev upptäckt av dem 😅 Fatta stressen när jag sprang runt och var jättenervös över att tvingas börja om helt från början 😂 Ha det bra ❤️

Svar: Aww nej vad stressigt xD haha <3Kram<3
Cecilia Gladefield

Kommentera här: