Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Ödesryttarna- Jorvik Kallar bokrcension

I detta inlägg tänkte jag berätta om mina åsikter kring boken Ödesryttarna- Jorvik kallar av Helena Dahlgren., utgiven av Bonnier Carlsen bokförlag.
 
Utdrag från baksidan av boken:
 
"När Lisa och hennes pappa kör av bilfärjan till Jorvik är det inte första gången hon kommer ny till en stad, en skola, ett kompisgäng. Pappans jobb har gjort att de har flyttat många gånger. De flyttar dock utan Lisas mamma, hon dog i en ridolycka och sedan dess har Lisa inte ridit. Hästarna var hennes och mammans gemensamma intresse ch kärlek. Men inte nu längre, Ändå dröjer det inte länge innan Lisa dras till stallet på ön, till Linda, Alex och Anne och hästarna.Speciellt en häst, Starshine.
Nu förändras allt i Lisas liv. Hennes kärlek till hästar föds på nytt samidigt som hon dras in iett tusenårigt maktkrig mellan onda och goda krafter.Lisa är nämligen en av de fyra Ödesryttarna....."
 
 
 
Boken utspelar sig två år innan historien i Starstable Online börjar. Boken handlar om hur Lisa kommer till Jorvik och hur allt började med Ödesryttarna. Boken är baserad på Starshine Legacy spelen utgivna av Pollux hästbokklubb kring år 2005. I boken får vi möta alla ödesryttarna och får lära känna dem mycket närmre än vi någonsin fått tidigare. 
 
Boken släpps idag, 2 maj 2018. Den går att hitta i bl.a Akademibokhandeln, bokus.com och cdon.com.
 
Jag ska försöka att vara så partisk jag bara kan i denna recension då jag älskar Jorvik oerhört mycket. Dock tror jag starkt på att även om jag inte alls visste någonting om Jorvik och dess fascinerande historia skulle jag ändå dras till denna bok och tycka om den. Det är en spännande bok oavsett om man spelat Starstable eller tycker om hästar. Det är en spännande bok om magi och krafter bortom vår verklighet. Den eviga kampen mellan gott och ont. 
 
Från mitt perspektiv som en stor beundrare utav Jorvik sedan 14 år tillbaka kan jag säga att denna bok var över mina förväntningar. Jag har verkligen längtat i bokstavligt talat ett decennium på bakgrundshistoria kring våra kära ödesryttare. Lära känna dem på riktigt. Denna bok fick mig att le stort från öra till öra, isa till sig i magen av spänning och tåras av överväldigan. Jag bokstavligen grät när jag hade läst ut boken. Har väntat så pass länge på detta och den är verkligen jättebra, vackert skriven. Jag ser verkligen fram emot att få läsa fler böcker i denna serie. Den är i nuläget tänkt att bli en trilogi. Kommer dock att bli svårt, riktigt vårt att behöva vänta åtminstonde ett år på nästa bok. 
 
Om jag ska vara ärlig var jag rätt nervös innan jag började läsa för att jag som sagt har varit ett fan av Jorvik så pass länge och nu när en mer utförlig presentation av ödesryttarna tagits fram blir man lite orolig om det ska bli stora förändringar som man inte alls kommer att tycka om. Men Helena Dahlgren, författaren, har tagit väl hand om ödesryttarna och blåst mer liv i dem. Jag tycker verkligen om hennes tolkning av tjejerna och deras personligheter. De har definivt fått fler dimensioner. Jag tycker särskilt mycket om presentationen av Anne då jag tyckt att hennes personlighet har varit svagast innan. Nu får man verkligen förståelse för att hon är som hon är, vilket jag fullkomligt älskar. Det gäller alla ödesryttare. Deras bakgrunder med sina familjer har satt stort avtryck i deras personligheter vilket är intressant att se då man känner igen sig i många av deras erfarenheter. De har alla kommit till liv och känns mer verkliga nu än någonsin innan. 
 
Oavsett om du har varit med från början med Starshine Legacy spelen eller är Starstable Online spelare eller inte alls hört talas om Jorvik innan tycker jag att denna bok är värd att läsa. Rekommenderar den starkt. 
 
Den får fem fjordingar av fem från mig! ;P <3
 
 
 
 
 
 
 
När man bara utgår från bokens utsida måste jag säga att det är en vacker bok. Man blir genast intresserad när man ser den då den verkligen fångar ens blick med det vackra, magiska omslaget. Den står ut från mängden.
 
 
 
 
 
 
 
Läs den! Jag lovar att det kommer att vara värt det! ;D <3
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Esmeralda Silverforce:

Vad kul att läsa vad du tyckte om boken! Vill bara flika in att en revy är en teater, jag tror du menar recension? :)

Svar: Oops haha! xD Tack för att u påpekar det! ;D
Cecilia Gladefield

Kommentera här: