Cute Polka Dotted Purple Bow Tie Ribbon

Det är okej att inte vara på topp jämt

Jahapp jag skrev i mitt förra inlägg att jag är tillbaka och sedan flög tiden iväg och det har redan gått fem dagar sedan dess. Jag försöker verkligen att hålla mig aktiv då jag älskar att blogga och lägga upp bilder på instagram men ibland dalar motivationen.
 
Jag håller fortfarande på att bekämpa min depression och sjukskrivning och ibland får jag mörka perioder och håller mig borta från social media ett tag då orken inte finns att dela med mig utav någonting. 
 
Jag vet att denna blogg handlar mest om SSO men jag tycker det är väldigt viktigt ändå att ta upp ämnet om psykisk ohälsa då det drabbar väldigt många tyvärr. Samt är det en väldigt stor del av mitt liv just nu och det hjälper mig att prata om det. Att nå ut och visa att det är okej att inte vara på topp jämt och ständigt.
 
Många som spelar använder SSO som en tillflykt när vardagen är svår. I Jorviks värld har man sina hästar och vänner att trösta sig med när man är nere. I Jorvik kan man vara vem man vill. Den superhjälte som klarar allt och som fixar ordning på ön när ens riktiga liv är rörigt. 
 
Min andra familj, Comet Hawks <3 Mina kära klubbisar är toppen på att pigga upp en och få en på bra humör. <3
 
Om man mår dåligt är det viktigt att be om hjälp. Jag vet att det är svårt, jag själv är en väldigt stolt person som har stora problem med att be om hjälp och det är en av många anledningar till varför jag är deprimerad och utbränd. Att jag inte fick hjälp i tid innan det gick för långt.
Detta år har varit riktigt kämpigt för mig då jag har fått kämpa för att äntligen har få hjälp med mitt mående. Jag går på medicin, träffar kurator, har boendestöd och en mentor som hjälper mig att ta tag i mina problem och stödjer mig i att lösa dem så att jag kan må bra igen.
 
Ha inte dåligt samvete för om du inte kan ta upp dina problem med familj, vänner eller partner. Ibland behöver man någon utomstående, opartisk person som kan ge en nya perspektiv på ens situation. Jag har haft jätteproblem att öppna upp mig för mina nära och kära angående mitt mående då jag inte vill tynga dem och få dem att må dåligt över att de inte kunnat hjälpa mig.
 
 
 
Här är mina bästa råd och hjälpmedel jag använt mig utav för att bekämpa min depression:
 
 
  • Om du mår dåligt be om hjälp. Det finns alltid någon som bryr sig, alltid.
 
  • Omringa dig med personer som får dig att må bra. De som får dig att må dåligt är inte värda din tid.
 
  • Ta en paus från allt som stressar dig och känn efter vad som får dig avslappnad och må bra och lägg fokus på det istället.
 
  • Ta den tid du behöver. Alla är olika och bearbetar sina känslor på olika sätt och det tar olika lång tid att läka. 
 
 

Kommentarer:

1 Ann Oaktree:

Så himla bra och viktigt! <3

Svar: Tack! <3
Cecilia Gladefield

Kommentera här: